📺 A nap témája: Januártól nem lehet hidegélelmiszert venni SZÉP-kártyával

A kormány augusztus 1-jétől december 31-éig tette lehetővé – a magas inflációra hivatkozva -, hogy hidegélelmiszerre is költhessenek az emberek a SZÉP-kártyájukról. Jövőre azonban már nem lehet hidegélelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával a boltokban – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium az RTL Híradóval.

Ezt azzal magyarázták, hogy 2023 az inflációcsökkentés éve volt, 2024 viszont a gazdasági növekedésé lesz. A szállodák és éttermek szövetségénél örülnek, mert jövőre az élelmiszerüzletekkel már nem kell versenyezniük a SZÉP-kártyás pénzekért.

Pedig az OTP szerint idén augusztus és november között 27 százalékkal, azaz 26 milliárd forinttal költöttek többet a SZÉP-kártya birtokosok, mint a múlt év azonos időszakában, miközben hidegélelmiszerre ebből csak 21 milliárd jutott. Ez pedig azt jelenti, hogy ez a lehetőség nem ment a többi költési forma rovására.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink