A nap témája: jó nyári szezon és az energetikai felújítások menthetik meg a vidéki szálláshelyeket

Egy jó nyári szezon mentheti meg a magas költségekkel küszködő vidéki szálláshelyeket – derül ki az ATV Híradó riportjából. A télen is üzemelő szállodák között a legtöbben az energetikai fejlesztésekkel próbálnak előremenekülni, és a lehető legkisebbre csökkenteni a fogyasztásukat, azonban, sokan így is a tartalékaikat kénytelenek felélni az életben maradáshoz.

Az egyik hévízi szálloda például zöldenergiából próbál annyit biztosítani, amennyit csak lehet. „Meghatározó, hogy az elmúlt hónapokban egy jelentős napelemparkot telepítettünk itt a szálloda tetejére, és ez a napelempark az első hónapokban megkezdte az energiatermelést, és ez is a rezsiköltségeinket tekintve egy jelentős megtakarítást eredményezett” – mondta el Molnár Ágnes, a Hotel Európa Fitt vezérigazgató-helyettese.

Egy zalakarosi szállodában az év első három hónapjában teljes felújítást, elsősorban energetikai fejlesztéseket végeztek, mert tavaly év végén komoly bajba kerültek. „A rezsiszámlák nagyon magasak, attól függetlenül, hogy zárva volt a szálloda három hónapig” – magyarázta Virág Anikó Teréz, üzemeltetési igazgató.

A probléma ott kezdődik, hogy az energiaárak elszaladtak. Akár a tízszeresére is a villany, a gáz megemelkedett. Várnánk, nagyon várnánk, sőt, kellene, hogy támogassanak minket, támogatások, pályázatok legyenek, hogy kompenzálni tudjuk az elszabadult energiaárakat, a bérköltségeket, az inflációt” – panaszolta Zgejb John Morice, a Cédrus Klub Hotel tulajdonostársa.

A szálláshelyeken egyébként azt is elmondták, hogy egy jó nyári szezonban reménykednek: nyáron a rezsi is alacsonyabb, ráadásul azokon a helyeken, ahol napelemeket telepítettek, jelentősen csökkenhet a fogyasztás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »