A nap témája: Jövő héten is kereshetjük az üzemanyagot

Harmadik hete nem szolgálja ki üzemanyaggal a Mol Nyrt. a kis benzinkutakat. A helyzet nem is változik, mivel az állami olajtársaság arról tájékoztatta a Független Benzinkutak Szövetségét, hogy 

„az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat, és a december 5-én kezdődő, 49. héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani.”

A Mol egyre nehezebb helyzetbe hozza nemcsak az érintett kutakat, hanem az ellátást is mert az olajtársaság korlátozza a tankolás mértékét is. A fuvarozók szerint késedelmeket okozhat a szállításnál a Mol rendelete. Közben kiderült, hogy a korlátozások ellenére a Mol rendszeresen szállít üzemanyagot Ukrajnába. Az üzemanyagokat érintő ársapka ugyanakkor versenyhátrányba taszította a kis kutakat. Ezzel kapcsolatban felmerült, hogy januártól megszűnhet a több mint egy éve bevezetett ársapka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »