A nap témája: Jövő héten is kereshetjük az üzemanyagot

Harmadik hete nem szolgálja ki üzemanyaggal a Mol Nyrt. a kis benzinkutakat. A helyzet nem is változik, mivel az állami olajtársaság arról tájékoztatta a Független Benzinkutak Szövetségét, hogy 

„az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat, és a december 5-én kezdődő, 49. héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani.”

A Mol egyre nehezebb helyzetbe hozza nemcsak az érintett kutakat, hanem az ellátást is mert az olajtársaság korlátozza a tankolás mértékét is. A fuvarozók szerint késedelmeket okozhat a szállításnál a Mol rendelete. Közben kiderült, hogy a korlátozások ellenére a Mol rendszeresen szállít üzemanyagot Ukrajnába. Az üzemanyagokat érintő ársapka ugyanakkor versenyhátrányba taszította a kis kutakat. Ezzel kapcsolatban felmerült, hogy januártól megszűnhet a több mint egy éve bevezetett ársapka.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink