A nap témája: Két év alatt harmadára csökkent a pályakezdő tanárok száma

A Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő által az Emberi Erőforrások Minisztériumától megigényelt adataiból kiderült, hogy két év leforgása alatt, harmadára csökkent a pályakezdő pedagógusok száma.

A statisztika alapján 2018-ban még hatezer új pedagógus kezdte meg a munkát, 2020-ra ez a szám már csak kétezer.

Az RTL Híradója emlékeztet rá, hogy a pedagógusok évek óta követelik, hogy a bérek alapja a mindenkori minimálbér legyen, ezt azonban a kormány nem hajlandó megadni. Bár egy 10 százalékos emelést kaptak, ez nem a fizetésre vonatkozott, hanem a bérpótlékra.

Az EMMI adataira hivatkozva Szél kifejtette, ,,Ez nagyon tragikus fordulat“, majd kiemelte, a Fidesz 12 év alatt, amióta kormányon van, nem foglalkozott a problémával. Úgy látja drasztikus béremelés nélkül csak romlani fog a helyzet, hiszen a 145 ezer forintos kezdőbér nem kecsegtet vonzó jövőképpel.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Július 1-ig maradnak a hatósági árak

A kormány július 1-ig meghosszabbítja az árkorlátozó intézkedéseket, tehát mind az üzemanyag ára, mind a kiválasztott élelmiszerek ára július 1-ig változatlan marad – jelentette be Orbán Viktor a Facebook-oldalán a szerdai kormányülés után.

Tovább olvasom »