📺 A nap témája: Lélegeztetőgépeket ajándékoztunk Kirgizisztánnak

20 lélegeztetőgépet vitt Kirgizisztánba a magyar kormány, mert az egészségügyi ellátórendszer kapacitásai lassan elérik a határaikat.

Magyarországról úgy tudnak Kirgizisztánba vinni a 20 lélegeztetőgépet, hogy nem veszélyeztetik a felkészülést még a legrosszabb forgatókönyvre sem

– mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek, miután személyesen utazott el Kirgizisztánba.

A miniszter azzal indokolta a magyar kormány adományát, hogy Magyarország segít azoknak az országoknak, amelyek akkor támogattak bennünket, amikor mi voltunk nehéz helyzetben a koronavírus-járvány miatt; ezért juttat lélegeztetőgépeket most Kirgizisztánnak.

A koronavírus-járvány első hullámában is rendszeresen adományozott egészségügyi védőfelszereléseket a magyar kormány más, jellemzően keleti országoknak: akkor Szijjártó Péter diplomáciai akcióit azért övezte felháborodás, mert úgy osztottak más államoknak maszkokat, hogy közben a lakosság számára itthon is hiánycikknek számítottak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

402 éve született Zrínyi Miklós, gróf, horvát bán, Zala és Somogy vármegyék örökös főispánja, nagybirtokos főnemes, költő, hadvezér és politikus, hadtudós.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink