A nap témája: Magyarországról is fizették az elítélt macedón miniszterelnök médiáját

Nikola Gruevszki, miután hazájában szabadságvesztésre ítélték, 2018-ban menekült Magyarországra, ahol menekültstátuszt kapott. A Balkaninsight elemzése szerint a volt miniszterelnököt támogató médiumokat magyar tulajdonban lévő cégek tartották el hirdetésekkel – olvasható a hvg.hu lapszemléjében.

Ezek a médiafelületek a VMRO-DPMNE választási veresége után kerültek nehéz anyagi helyzetbe, a finanszírozásban 2017-ben jelentek meg magyar vállalatok. A lap szerint a macedón médiapiacon felbukkant két magyar állampolgár, Schatz Péter és Adamik Ágnes.

A hirdető vállalatok között említik az olívaolajat forgalmazó Oliveryt, a Skin Delight kozmetikai céget vagy például a Bonyart webáruházat. A Balkaninsight és a BIRN oknyomozói megkeresték a cégeket, a tulajdonosok elmondása szerint barátaik kérték fel őket a reklámokra.

A hirdetők egy része azóta már felhagyott az észak-macedóniai kampányokkal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink