? A nap témája: Május 31-től ismét felmondhatnak az egészségügyi dolgozók

2020 novemberétől kis kihagyással egészen mostanáig él az egészségügyi dolgozók felmondási tilalma. Május 31-én azonban ez a tilalom megszűnik – válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma az RTL Híradó megkeresésére.

A szakszervezet úgy véli, a tilalom fenntartása régóta indokolatlan, ám annak feloldásával újabb távozási hullám indulhat meg. Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke a Híradónak azt mondta, vannak olyan kollégáik, akik elérték az öregségi nyugdíjkorhatárt, mégsem tudtak nyugdíjba vonulni.

A szakdolgozói kamara szerint a kormányzatnak a szakdolgozók bérét kellene rendeznie, hogy elkerüljék a felmondásokat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »