? A nap témája: Május 31-től ismét felmondhatnak az egészségügyi dolgozók

2020 novemberétől kis kihagyással egészen mostanáig él az egészségügyi dolgozók felmondási tilalma. Május 31-én azonban ez a tilalom megszűnik – válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma az RTL Híradó megkeresésére.

A szakszervezet úgy véli, a tilalom fenntartása régóta indokolatlan, ám annak feloldásával újabb távozási hullám indulhat meg. Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke a Híradónak azt mondta, vannak olyan kollégáik, akik elérték az öregségi nyugdíjkorhatárt, mégsem tudtak nyugdíjba vonulni.

A szakdolgozói kamara szerint a kormányzatnak a szakdolgozók bérét kellene rendeznie, hogy elkerüljék a felmondásokat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

102 éve született Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

Letették a kínai csomagolóüzem alapkövét Makón

Csomagolóanyag-gyárat épít a hongkongi hátterű Benepack Hungary Kft. Makón az ipari parkban, a 65 millió eurós (25,3 milliárd forintos) beruházás alapkövét kedden tették le. A következő 12 hónapban elkészül az üzemet kiszolgáló infrastruktúra, a gyár pedig 2024 szeptemberében működésbe állhat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Jobbik továbbra is határőrt követel a kerítés mellé

A Jobbik már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy a migrációs helyzet hosszú távon komoly kihívások elé fogja állítani hazánkat, ezért hosszú távú megoldásra van szükség. A kormány azonban erről nem gondoskodott, sőt átverte a magyar embereket – írja közleményében az ellenzéki párt.

Tovább olvasom »