A nap témája: Már csak 4 millió forintba kerül egy menekült megállítása a magyar határon

Mi is beszámoltunk róla, hogy 2018-ban fejenként nagyjából 22 millió forintba került egy illegális határátlépő megállítása.

Népszava rendőrségi adatok és a Magyar Államkincstár számai alapján azt írja, hogy az idei első fél évben ez már csak 4,1 millió forint. Ez annak is köszönhető, hogy 2019 első hat hónapjában többen érkeztek a határhoz, mint tavaly ilyenkor: összesen 5327 ember, de ezzel párhuzamosan a határrendészeti kiadások is csökentek.

A “tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadások” idén eddig 11,5 milliárd forintot emésztettek fel, a “terrorellenes intézkedések” 10,8 milliárdot. Tavaly egész évre 87,7 illetve 44,8 milliárdos tétel szerepelt ezeknél a soroknál.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »