A nap témája: Még 3 hónapot csúszhatnak a magyar uniós pénzek

Szertefoszlatják a magyar kormány uniós pénzről szőtt, 2023-as álmodozását az Európai Bizottság Forbes.hu-nak küldött válaszai.

A portál még a múlt heti uniós csúcstalálkozó előtt fordult az Európai Bizottsághoz, hogy megtudják, valójában mikor lehet számítani a Magyarországnak járó uniós források tavaly decemberi felfüggesztésének ügyében érdemi brüsszeli döntésre.

A válaszból kiderült, az Európai Bizottság jogi szakértői számára a nyáron elfogadott magyar bírósági „reform” önmagában nem volt elégséges ahhoz, hogy az uniós feltételrendszernek megfelelőnek találják a magyar bírói ítélkezést.

Ugyanis az Orbán-kormány idén nyár elején fogadott el az igazságszolgáltatás függetlenségét – nevében – erősítő törvényeket, a folyamat részeként pedig elkészítette az önértékelését, amit július 18-án, a számláival együtt benyújtott az Európai Bizottságnak. A brüsszeli végrehajtó testületnek ettől a ponttól 90 napja lett volna értékelni a magyar reformokat, így a határidő október második felében járt volna le.

Csakhogy a Bizottság tisztázó kérdéseket küldött szeptember 27-én Budapestre, amikre csak két hete válaszolt a magyar kabinet.

,,Most, hogy Magyarország válaszolt ezekre a kérdésekre, újra elindul a 3 hónapos határidő”

– írta a Forbesnek a brüsszeli végrehajtó testület.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink