A nap témája: Megszorítások alatt is 190 milliárdért vesz magának autókat az állam

Több mint 10 millióra jön ki a beszerezni kívánt 18 500 darab jármű átlag darabára. A központosított, meghívásos közbeszerzés győztesével 4 éves keretszerződést kötne az állam bruttó 190 milliárdért. A vásárlandó flottában vannak személy- és haszonjárművek, és 3500, tisztán elektromos autó is – számolt be egy néhány napja megjelent közbeszerzési felhívás alapján a hvg.hu.

Az új állami járművek beszerzésére szánt 190 milliárd forint körülbelül annyi, mint amennyit az üzemanyagok megnövelt jövedéki adójával beszednek tőlünk. De örülbelül ekkora összeggel gazdagodott tavaly Mészáros Lőrinc, illetve ennyibe került a 4-es metró felújításának fele.

A keretmegállapodás 48 hónapra és 18500 járműre szól, és három részből áll:

  1. 76,2 milliárd forintért vesznek 7500 darab személyszállító- és haszongépjárművel általános állami-kormányzati célokra önálló költségvetési szervek részére.
  2. 38,1 milliárd forint értékben szereznek be 3500 darab elektromos meghajtású személyszállító- és haszongépjárművet szintén általános állami-kormányzati célokra önálló költségvetési szervek részére.
  3. 76,2 milliárd forintért pedig 7500 darab jármű személyszállító- és haszongépjárművet vesznek kifejezetten a rendvédelmi, honvédelmi és egyéb készenléti szerveknek.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Zelk Zoltán, Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas magyar költő, prózaíró, 2012-től a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Elkezdődött az ajánlásgyűjtés

Tegnap, április 20-án, szombaton kezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás kampányidőszaka. A jelöltek és jelölő szervezetek megkezdhetik az ajánlások gyűjtését.

Tovább olvasom »

A nap képe

Így várjuk a turistákat Makón: térdig ér a gaz a Hagymaház előtti parkban, a sétány mellett.

Tovább olvasom »