A nap témája: Megszűnik a kormányzati koronavírus ,,tájékoztató” honlap

A járvány tartósan kedvező lefolyására tekintettel, a járvány intenzív szakaszára létrehozott koronavirus.gov.hu honlap január 1-jétől megszűnik” – olvasható a kormányzati honlapon, ami 2020. március 1-én kezdte meg működését.

Ahogy a 444.hu írja, fennállása alatt lényegében egyetlen pillanatig sem felelt meg annak a célnak, amire létrehozták, a megfelelő tájékoztatásnak. Az itt található, amúgy nem túl sok adatot meg sem próbálták értelmezhetővé tenni. Arról, hogy településenként milyen súlyos a járványhelyzet, semmit sem lehetett megtudni. Megyei adatokról úgy lehetett tájékoztatást szerezni, ha valaki kiírta magának az előző nap publikált térképről az addigi összes fertőzött számát, és azt összehasonlította az aznapi térképen szereplő újabb összfertőzött számmal. És ezt minden nap, mert a honlapon erről más adat nem volt.

Több esetben előfordult, hogy a kevés adat között téveseket adtak meg, felcseréltek 5-öst 9-esre, vagy a 43-at 34-re, de arra is volt példa, hogy az új fertőzöttek száma meghaladta a teszteltekét.

Hogy mennyien fertőzöttek jelenleg, azt már nem adják vissza a számok, hiszen sokan nem is végeznek Covid-tesztet, vagy ha igen, akkor sem jelentik le magukat, ha az pozitív eredményt mutat.

A lényeg, hogy a koronavírus már nem fenyeget az egészségügy túlterhelésével, így a kormányzati oldal működtetése is okafogyottá vált, az adatokat a jövőben az MTI-vel közlik majd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink