A nap témája: Nem gazdasági okok miatt vonhatta vissza a kormány a vendégmunkástörvényt

Nincs köze a döntésnek a gazdasághoz – mondta a 24.hu-nak egy kormányzati forrás arra a kérdésre, hogy miért vonhatta vissza a kormány a vendégmunkástörvényét.

Ezt erősítik meg a lapnak nyilatkozó gazdasági szereplők is, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) alelnöke azt mondta, hogy részben volt meglepetés a visszavonás. Rolek Ferenc a lapnak azt mondta, hogy arról tudtak, hogy a kabinet átfogóbban szabályozná, koncepcionálisan újragondolná a jelenleg különböző jogcímeken érkező külföldiek munkavállalását, itt tartózkodását, de arról nem, hogy a már elfogadott törvényt visszavonnák, átírnák.

„Ahogyan nem tudtunk róla, hogy készül a vendégmunkástörvény, ugyanúgy nem tudtunk arról sem, hogy nem léptetik hatályba”

– kommentálta a jogszabály visszavonásáról szóló hírt a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke, László Zoltán. Szerinte a jogszabály nem fog a kukába kerülni, és jelentős szigorításra sem számítanak. A munkavállalók szerint a Fidesz „megmérte”, mit szól a vendégmunkástörvényhez a társadalom, írja a lap.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink