A nap témája: Nem kapnak külön jutalmat a COVID-osztályokon dolgozó egészségügyisek

Nem tervezi a kormány, hogy jutalmat adjon azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik közvetlenül koronavírusos betegeket gyógyítanak vagy ápolnak az erre kijelölt járványkórházakban – derül ki abból az írásbeli parlamenti válaszból, amit Rétvári Bence államtitkár írt Rig Lajos jobbikos országgyűlési képviselő kérdésére.

Rig Lajos szerint a megfelelő munkakörülmények és védőeszközök biztosítása mellett kiemelten fontos ebben a helyzetben az egészségügyi dolgozók megfelelő erkölcsi és anyagi elismerése is, ezért az ő kérésüket tolmácsolva afelől érdeklődött Kásler Miklós emberi erőforrások minisztertől, hogy

a kijelölt járványkórházakban dolgozó, a COVID vírussal fertőzött betegek vizsgálatát és ápolását végző egészségügyi dolgozók kapnak-e bármiféle plusz juttatást központilag, vagy ezt az illetménykiegészítést/juttatást kórházanként határozhatja meg a vezetés?

Kásler Miklós helyett Rétvári Bence Emmi-államtitkár válaszolt, emlékeztetve, hogy ígéretük szerint –bár erre még mindig nem került sor- idén minden egészségügyi dolgozó bruttó 500 ezer forintos juttatást fog kapni.

Ezen felül visszaidézte azokat a béremeléseket, melyeket az elmúlt években az egészségügyben végrehajtottak, ugyanakkor arra a kérdésre nem válaszolt, hogy azok, akik a koronavírussal közvetlen kapcsolatban állnak és ezzel az életüket kockáztatják, kapnak-e külön jutalmat.

Nyilvánvaló, hogy az államtitkár azért nem válaszolt erre az egyszerű kérdésre, mert a válasz nemleges.

Ellenben arra már futotta Rétvári Bence idejéből, hogy a jobbikos kérdezőnek felrója, amiért nem szavazták meg Orbán Viktor felhatalmazási törvényét, majd ebből arra a következtetésre jusson, hogy a Jobbiknak fontosabb a pártpolitikai érdeke, mint a magyar emberek védelme.

Rétvári Bence egyébként ezt pont annak a Rig Lajosnak volt képes leírni, aki parlamenti mandátuma előtt egészségügyi dolgozó volt, majd a koronavírus-járvány miatt az Országgyűlés helyett önkéntesen visszatért mentőzni, és immár másfél hónapja mentőautóban tölti napjait, hogy betegeken segítsen.

Lehet, hogy neki ezért nem maradt ideje sértegetni az államtitkárt, szemben a bizonyára ugyanilyen hasznos munkát végző Rétvári Bencével, aki épp ráért.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink