A nap témája: Nem mer hozzányúlni a Fidesz a 370 forintos euróhoz

Az Országgyűlés hétfői ülésnapján Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő felszólalásában arra emlékeztetett, a Fidesz ellenzékből még 250 forintos eurónál kérdőjelezte meg a kormány teljesítményét, azóta ők viszont több mint száz forintos drágulást vittek végbe, így kiszolgálva külföldi stratégiai partnereik érdekeit, akiknek jól jön a gyenge forint.

A rossz euróárfolyam hátrányait mindeközben a magyar emberek szenvedik el – mutatott rá -, hiszen nem csak a legújabb iPhone, vagy egy drága öltöny ára emelkedett emiatt tízezrekkel, hanem a zöldségek, gyümölcsök és más alapvető élelmiszerek is drágábbak lettek, és ezt a legszegényebbek is elszenvedik.

Z. Kárpát szerint a „nemzeti álsziruppal leöntött kormány” azt mondja, semmi köze nincs a gyenge forinthoz, miközben Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György jegybankelnök egymást követői hibáiról van szó.

A felszólalásra Tállai András államtitkár válaszolt, aki azzal védte a kormányt, hogy az árfolyamromlás nem a kormány hibája, mert azt nemzetközi folyamatok okozzák. Hozzátette, sok ország küzd ezzel a problémával, és a nyitott magyar gazdaság is gyorsan reagál a trendekre.

Tállai sikerként könyvelte el, hogy ma már nincsenek devizahitelek, amik bedőlhetnének.

Nem veszélyezteti őket a megélhetés

– fogalmazott az államtitkár, nyilván hibásan, de freudi elszólásként sem utolsónak.

Z. Kárpát Dániel szerint Tállai esetében élő példáját láthattuk annak, amikor egy gyenge ember gyenge forintot akar, mert egy borzalmas „merjünk kicsik lenni” beszédet hallottunk, ami azt vetítette elő, hogy kicsi országnak, kicsi forint jár.

Kicsit több nemzeti lelkesedést várnék! – szólt rá Tállaira a jobbikos politikus.

2004-ben, az uniós csatlakozásunk idején 252 forint volt egy euró, ez a gazdasági világválság ellenére sem emelkedett a 2010-es kormányváltásig 265 forint fölé, míg ma már átlagban is 100 forintot romlott a forint, a csúcson 372 forintnál járva.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Leadta a népszavazási aláíróíveket az ellenzék

Az ellenzéki referendum aláírásgyűjtésében résztvevő szervezetek szerint a népszavazással visszaadják az embereknek a politikát. Képviselőik pénteken az Országház előtt tartottak sajtótájékoztatót, amelynek végeztével aktivisták élőláncával juttatták el az íveket a Kossuth térről a Nemzeti Választási Iroda közelben álló székházához.

Tovább olvasom »