A nap témája: Nem mer hozzányúlni a Fidesz a 370 forintos euróhoz

Az Országgyűlés hétfői ülésnapján Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő felszólalásában arra emlékeztetett, a Fidesz ellenzékből még 250 forintos eurónál kérdőjelezte meg a kormány teljesítményét, azóta ők viszont több mint száz forintos drágulást vittek végbe, így kiszolgálva külföldi stratégiai partnereik érdekeit, akiknek jól jön a gyenge forint.

A rossz euróárfolyam hátrányait mindeközben a magyar emberek szenvedik el – mutatott rá -, hiszen nem csak a legújabb iPhone, vagy egy drága öltöny ára emelkedett emiatt tízezrekkel, hanem a zöldségek, gyümölcsök és más alapvető élelmiszerek is drágábbak lettek, és ezt a legszegényebbek is elszenvedik.

Z. Kárpát szerint a „nemzeti álsziruppal leöntött kormány” azt mondja, semmi köze nincs a gyenge forinthoz, miközben Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György jegybankelnök egymást követői hibáiról van szó.

A felszólalásra Tállai András államtitkár válaszolt, aki azzal védte a kormányt, hogy az árfolyamromlás nem a kormány hibája, mert azt nemzetközi folyamatok okozzák. Hozzátette, sok ország küzd ezzel a problémával, és a nyitott magyar gazdaság is gyorsan reagál a trendekre.

Tállai sikerként könyvelte el, hogy ma már nincsenek devizahitelek, amik bedőlhetnének.

Nem veszélyezteti őket a megélhetés

– fogalmazott az államtitkár, nyilván hibásan, de freudi elszólásként sem utolsónak.

Z. Kárpát Dániel szerint Tállai esetében élő példáját láthattuk annak, amikor egy gyenge ember gyenge forintot akar, mert egy borzalmas „merjünk kicsik lenni” beszédet hallottunk, ami azt vetítette elő, hogy kicsi országnak, kicsi forint jár.

Kicsit több nemzeti lelkesedést várnék! – szólt rá Tállaira a jobbikos politikus.

2004-ben, az uniós csatlakozásunk idején 252 forint volt egy euró, ez a gazdasági világválság ellenére sem emelkedett a 2010-es kormányváltásig 265 forint fölé, míg ma már átlagban is 100 forintot romlott a forint, a csúcson 372 forintnál járva.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Az új határvadászok tizede már felmondott

Augusztus 15. és november 21. között 86 szerződéses határvadász fel is mondott (hatósági szakzsargonnal élve: benyújtotta lemondó nyilatkozatát) – tudta meg a Magyar Hang az Országos Rendőr-főkapitányságtól. Vagyis, az aktív állomány tizede már lemorzsolódott, hiszen a felmondás azonnal hatállyal megszünteti a rendőrségi jogviszonyt.

Tovább »

Fejlemény a Bartók-ügyében: a bíróság mérlegelés nélkül utasította el tiltakozó szülők kérelmét

Az ítélőtábla nem mást mondott, minthogy a bíróság iratellenes érvre alapozva, mérlegelés nélkül utasította el a kérelmünket – azaz nem létezik semmilyen irat, amire hivatkozhat a tankerület, hogy jogosan van a Bartók az Almásiban. Szóval indul a második menet – adta hírül a bartókos szülők jogi képviselője az iskoláért összefogott csoportban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az EP ragaszkodik ahhoz, hogy fagyasszák be a Magyarországnak szánt EU-s forrásokat

Az Európai Parlament képviselői csütörtökön 416 szavazattal, 124 ellenszavazat és 33 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban kijelentették, hogy „a Bizottság és a magyar kormány által megtárgyalt 17 intézkedés nem elegendő az EU pénzügyi érdekeit jelenleg fenyegető rendszerszintű kockázat kezeléséhez”, még akkor sem, ha azokat teljes mértékben végrehajtják – írja a 444.

Tovább olvasom »