A nap témája: Nincs megegyezés, újabb sztrájk jöhet a Volánbusznál

Miután a Volánbusz Zrt.-nél továbbra sem sikerült megállapodni a 2024. évi bérfejlesztésekkel összefüggő követelésekkel kapcsolatban, a buszvezetők érdekképviselete folytatni kívánja a munkaügyi vitát, illetve szükség esetén sztrájkot szervez – jelentette be a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet. Szerdán kezdeményezték a Volánbusz vezérigazgatójánál a következő sztrájk előtti egyeztető tárgyalások lefolytatását.

Már a decemberi sztrájk után borítékolható volt az újabb munkabeszüntetés. A tavaly novemberi egyeztetések során nem sikerült közös nevezőre jutni: a munkáltató tájékoztatta a szakszervezetet, hogy nincs bérfejlesztési ajánlata. Azt is jelezte, hogy legkésőbb január 20-ig szándékában áll megállapodást kötni, későbbi megállapodás esetén pedig január 1-ig visszamenőlegesen is érvényes lesz a béremelés. Lázár János építési és közlekedési közlekedési miniszter irreálisnak tartja a Volán dolgozóinak követelését.

A kollektív munkaügyi vita továbbra is zajlik, megállapodás nem született. A tulajdonos és a kormányzati képviselők bevonásával tartott ülésen elhnagzott bérfejlesztési ajánlatot a szakszervezet nem fogadja el

– írták.

A sofőrök érdekképviselete továbbra is ragaszkodik az éves bérmegállapodáshoz, a korábbi követeléseket fenntartja. Hangsúlyozzák, hogy amennyiben megvalósulna a legalább bruttó 90 ezer forint személyre szóló havi béremelés az idei évre, akkor lezártnak tekintenék a vitát és készek volnának a megállapodás aláírására.

Amennyiben nem jutnak megállapodásra a Volánbusszal, január 28-29-re sztrájkot szerveznek.

A szakszervezet sürgette a tárgyalások megkezdését: azt szeretnék, ha már szerdán délután leülhetnének a Volán képviselőivel.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink