📺 A nap témája: Orbán brit újságírókat hívott hozzánk, nézzék meg, nálunk szabad a sajtó

A nem kormánypárti sajtó számára a miniszterelnök elérhetetlen, lehetetlen tőle kérdezni, így egészen ritkán találkozik Orbán olyan kérdésekkel, mint amiket Londonban kapott. (Fotó: BENKO VIVIEN CHER / MTI / MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA).

444 bővebben is ismertette azt a videót, amin brit újságírók faggatják a miniszterelnököt a bíróságok függetlenségéről, a sajtószabadságról, antiszemitizmusról, és szóba kerül a bevándorlásellenesség is.

Orbán elmondta, hogy Magyarország egy nyugati demokrácia, és a sajtó szabad. Erre az egyik újságíró jelezte neki, hogy nem ért egyet vele, és felhozta azt is, hogy a bíróságok Magyarországon nem olyan függetlenek, mint Angliában. Orbán erre annyit válaszolt, hogy a magyar bíróságok függetlensége az egyik legjobb Európában. Arra a felvetésre, hogy az Európai Unióban ezt sokan másképpen gondolják, Orbán így reagált:

Igen, de ezek politikai kérdések. Ne aggódjon ezek miatt. Ez egy egyszerű politikai játszma.

Az újságíró ezt nem hagyta annyiban, arról beszélt, hogy sokan féltik a magyar demokráciát. Orbán szerint a kritikusok csak baloldali aktivisták, majd Magyarországra invitálta az újságírót.

Ha elmegy egy magyar újságárushoz, és kér egy magyar kormányt támadó újságot, legalább egy tucatot kap majd. Tehát szabadság van

– jelentette ki Orbán.

A magyar kormány bevándorlásellenségét nem tagadta, de az antiszemitizmus vádját nevetségesnek nevezte. Az újságíró Orbán szavába vágva kezdett el arról beszélni, hogy a kormány antiszemita alapon kezdte el támadni Soros Györgyöt. 

A miniszterelnök szerint ez nem igaz, majd Soros Györgyöt egy tehetséges magyar üzletembernek és nagyon erős ellenfélnek nevezte, aki támogatja a bevándorlást. De szerinte ennek nincs köze Soros vallásához,

ő csak egy nagyon okos magyar ember.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Petíció indul az őszi szünet elmaradása ellen

Az idei tanévben már biztosan nem lesz őszi szünet, a kormány pedig meghosszabbította a téli vakációt – ezt a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a Kormányinfón csütörtökön. Az Adom Diákmozgalom petíciót indított az őszi szünet elhalasztása miatt – tudta meg az ATV Híradója.

Tovább olvasom »

A nap témája: Orbán titokzatos külföldi forrástól kérne 11 ezer milliárd forintnyi hitelt

,,A szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió megígérte. Ha a brüsszeli bürokraták mégsem adják ide azt a pénzt, ami Magyarországnak jár, akkor más pénzügyi forrásokból szerezzük be a szükséges összeget. Az erről szóló tárgyalásokat az Európai Unióval és más nemzetközi partnereinkkel el is indítottuk” – Orbán Viktor ezekkel a mondatokkal zárta a parlamenti őszi ülésszak nyitó beszédének (talán) legfontosabb részét. 

Tovább olvasom »