? A nap témája: Orbán brit újságírókat hívott hozzánk, nézzék meg, nálunk szabad a sajtó

A nem kormánypárti sajtó számára a miniszterelnök elérhetetlen, lehetetlen tőle kérdezni, így egészen ritkán találkozik Orbán olyan kérdésekkel, mint amiket Londonban kapott. (Fotó: BENKO VIVIEN CHER / MTI / MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA).

444 bővebben is ismertette azt a videót, amin brit újságírók faggatják a miniszterelnököt a bíróságok függetlenségéről, a sajtószabadságról, antiszemitizmusról, és szóba kerül a bevándorlásellenesség is.

Orbán elmondta, hogy Magyarország egy nyugati demokrácia, és a sajtó szabad. Erre az egyik újságíró jelezte neki, hogy nem ért egyet vele, és felhozta azt is, hogy a bíróságok Magyarországon nem olyan függetlenek, mint Angliában. Orbán erre annyit válaszolt, hogy a magyar bíróságok függetlensége az egyik legjobb Európában. Arra a felvetésre, hogy az Európai Unióban ezt sokan másképpen gondolják, Orbán így reagált:

Igen, de ezek politikai kérdések. Ne aggódjon ezek miatt. Ez egy egyszerű politikai játszma.

Az újságíró ezt nem hagyta annyiban, arról beszélt, hogy sokan féltik a magyar demokráciát. Orbán szerint a kritikusok csak baloldali aktivisták, majd Magyarországra invitálta az újságírót.

Ha elmegy egy magyar újságárushoz, és kér egy magyar kormányt támadó újságot, legalább egy tucatot kap majd. Tehát szabadság van

– jelentette ki Orbán.

A magyar kormány bevándorlásellenségét nem tagadta, de az antiszemitizmus vádját nevetségesnek nevezte. Az újságíró Orbán szavába vágva kezdett el arról beszélni, hogy a kormány antiszemita alapon kezdte el támadni Soros Györgyöt. 

A miniszterelnök szerint ez nem igaz, majd Soros Györgyöt egy tehetséges magyar üzletembernek és nagyon erős ellenfélnek nevezte, aki támogatja a bevándorlást. De szerinte ennek nincs köze Soros vallásához,

ő csak egy nagyon okos magyar ember.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink