A nap témája: Orbán erős, vezető politikusként beszélt magáról a rádióban

Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában most mint meghatározó európai politikusként beszélt saját magáról, úgy beállítva a szerepét, mint aki szervezkedik, sőt összeesküszik. Így például alig tért ki a hazai politikára, legalábbis az aktuális ügyekről nem igazán beszélt.

„Igyekszem jó példával előállni”

– így fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy a hétvégén felveszi ő is a harmadik koronavírus elleni oltást, ugyanis a harmadik oltás felér egy életbiztosítással. Közölte, leginkább kelet felől, Románia felől érkezik a baj, ahol csak 29 százalékos az átoltottsági arány, míg nálunk 59 százalékos. Ötven romániai beteget veszünk át a határ menti kórházakban.

A maszkokkal kapcsolatban elmondta, jó ha az ember zsebében van egy, nálam is mindig van, olykor fel is veszi zárt helyeken.

„De ne ringassuk magunkat abban az illúzióban, hogy a maszk megvéld bennünket”

– figyelmeztetett, csak az oltás az egyetlen megoldás. Amúgy pedig felkészültünk a negyedik hullámra,

Orbán Viktor szerint „mindenünk van, vakcinánk, kórházi ágyunk, lélegeztetőgépünk, ápolónk és orvosunk”.

Orbán Viktor megérti, hogy Szijjártó Péter a leendő debreceni vakcinagyárban Szputnyikot gyártatna, de ő jobban szeretné, ha az üzemben magyar fejlesztésű vakcina készülne, és a miniszterelnök szerint Karikó Katalin a példája annak, hogy a magyar vakcina lehet jobb is, mint a nemzetközi.

„Ott feladták azt a reményt, hogy a saját nemzetük asszonyai és férfiai ezen a népesedési, demográfiai válságon úrrá tudnak lenni. És azt mondták, hogyha nem megy, ha nem születik elég gyerek, német, belga, vagy francia, akkor pótolni kell a hiányzókat. Ha hiányzik egy német, jó lesz helyette egy afrikai. Vagy jó lesz helyette egy ázsiai. Darab-darab. A szállítószalag mellett ez is jó, az is jó.”

Orbán Viktor így vezette fel a magyarok által „mellbevágónak” ítélt nyugat-európai gondolkodást a migrációval kapcsolatban. Szerintük a nyugatiak (már nem egyszerűen Brüsszel – a szerk.) világa „biológiai szempontból sem tudja fenntartani magát”.

Szerinte csak a nyugati gőg és a saját igazukhoz való ragaszkodás nem engedi, hogy elismerjék, hogy Magyarországnak igaza volt a migráció kérdésében. Orbán Viktor szerint „ez most egy német Európa”, és ez ellen szervezkedik 12 olyan uniós ország, amelyik leírta, mit kellene csinálni a bevándorlással szemben. Próbálunk szervezkedni, egy egyensúlyt akarunk képezni a német hegemónia ellen – fogalmazott, hozzátéve a magyar kerítés elleni fellépésekkel kapcsolatban: egy hiba beismerése nagyvonalúságot igényelne, miközben „a nagyvonalúság nem része az Európa politikájának.”

Mivel az üzemanyag ára elszállt Magyarországon (is), ezért Orbán Viktor arról beszélt inkább, hogy a „rezsiharc” eredményeként Budapesten kevesebbet kell fizetni az áramért és a gázért, mint Berlinben, Bécsben és Svédországban. Eközben Brüsszelben arra készülnek, hogy a klímavédelem ürügye alatt még tovább emeljék az energiaárakat (ahelyett, hogy a költségeket a klímarombolócégekkel fizettetnék meg). Orbán Viktor ezzel kapcsolatban elmondta, „a V4-ekkel vagyunk összeesküvésben”, mert nem járulunk hozzá, hogy emeljék az árakat.

„A feleségem is ezt mondja, hogy nem a kazánt kell föltekerni, hanem vegyünk fel eggyel több pulóvert”

– vázolt fel egy másik lehetséges jövőképet Orbán Viktor, de aztán rátért a saját szerepére. Ugyanis elkezdett arról beszélni, hogy Nyugaton tartanak az erős politikai vezetőtől, és inkább azt szeretik, ha a döntéshozó menedzseli a különböző intézményeket, ami békeidőben jó is, de „virágcsokrokkal nem lehet megvédeni a migránsoktól a határt”, akkor valakinek ki kell mondania, hogy meg kell állítani őket, és a parancsokat be kell tartatnia. Sajnálatos módon, a műsorvezető nem kérdezett rá, ki ez a valaki, így Orbán Viktor nem mondhatta el, hogy valójában Orbán Viktorra gondol.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább olvasom »