A nap témája: Öt éves csúcson volt a kivándorlás a tavalyi választás után

Utoljára 2017-ben vándorolt ki annyi magyar külföldre, mint tavaly: 26 500 ember- írja a KSH adatai alapján a Portfolio.

A lap arra is felhívja a figyelmet, hogy ezzel megfordult az a kedvező folyamat, aminek köszönhetően 2021-ben már többen tértek haza, mint a távozók. Tavaly már kevesebben jöttek, egészen pontosan 21 900 fő, többségében külföldön született magyar állampolgár.

A ki és beköltözések 2021-es pozitív és a 2022-es negatív egyenlege ugyanakkor szinte pontosan megegyezett: a két évvel ezelőtti 9672-es többlet után tavaly 9450 fős lett a hiány.

A lap jelezte azt is, hogy a nemzetközi migráció nehezen mérhető, így a statisztikák sem teljesen megbízhatóak, aki nem jelenti be hivatalosan is külföldre költözését, azt nem számolják, és bonyolítja a helyzetet a kettős állampolgárok esete is.

A Portfolio szerint a távozók körében Németország, Nagy-Britannia és Ausztria a három legnépszerűbb ország, legalábbis ezekben él a legtöbb magyar az Eurostat adatai alapján.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink