A nap témája: Petíció indul az őszi szünet elmaradása ellen

Az idei tanévben már biztosan nem lesz őszi szünet, a kormány pedig meghosszabbította a téli vakációt – ezt a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a Kormányinfón csütörtökön. Az Adom Diákmozgalom petíciót indított az őszi szünet elhalasztása miatt – tudta meg az ATV Híradója.

Az őszi szünet eltörlésével a halottak napja után fennmaradó három napot az iskolák saját hatáskörben dönthetik el, hogy kiadják-e. A téli szünet pedig december 22-től január 8-ig tart.

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint a módosítással csak tovább nőtt abizonytalanság a tanárokban, szülőkben és a gyerekekben is. Az Adom diákmozgalom szerint felháborító a kormány döntése. Schermann Fruzsina az ATV híradójával azt közölte: petíciót indítanak, ami a mozgalom honlapján lesz elérhető.

Közben kiderült, az állami egyetemek előadói termeiben nem lehet több 18 foknál. A HÖOK sajtófőnöke szerint érthető, ha a kormányzat spórolni akar az energiával, de az nem mehet a fiatalok, illetve a kollégiumi komfort kárára.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink