? A nap témája: Raktárakban állnak a 300 milliárdért beszerzett lélegeztetőgépek

A koronavírus-járvány alatt a magyar kormány nagyobb mennyiségű lélegeztetőgépet szerzett be – írja az RTL.hu. A 16 ezer készülék jelentős része még most is raktárakban áll.

Az RTL Híradó kérdésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ ezt azzal indokolta, hogy a járványok, háborúk és tömeges migráció évtizede előtt állunk. A kormány pedig felkészült minden eshetőségre.

A lélegeztetőgépeket a kormány közvetítőcégeken keresztül vásárolta 300 milliárd forintért. Ám a készülékek legnagyobb részét nem használták, ezért megpróbálták eladni.

Mivel nem jártak sikerrel, több száz gépet elajándékoztak, többek között Csehországnak, a Felvidékre, Kárpátaljának, a Vajdaságnak, Boszniának, Libanonnak, Jordániának, Kirgizisztánnak, Ugandának, Moldovának és Tunéziának.

De még így is tízezernél több lélegeztetőgépet tárolnak raktárakban, melynek költsége az atlatszo.hu cikke szerint eddig csaknem 400 millió forint.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink