? A nap témája: Raktárakban állnak a 300 milliárdért beszerzett lélegeztetőgépek

A koronavírus-járvány alatt a magyar kormány nagyobb mennyiségű lélegeztetőgépet szerzett be – írja az RTL.hu. A 16 ezer készülék jelentős része még most is raktárakban áll.

Az RTL Híradó kérdésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ ezt azzal indokolta, hogy a járványok, háborúk és tömeges migráció évtizede előtt állunk. A kormány pedig felkészült minden eshetőségre.

A lélegeztetőgépeket a kormány közvetítőcégeken keresztül vásárolta 300 milliárd forintért. Ám a készülékek legnagyobb részét nem használták, ezért megpróbálták eladni.

Mivel nem jártak sikerrel, több száz gépet elajándékoztak, többek között Csehországnak, a Felvidékre, Kárpátaljának, a Vajdaságnak, Boszniának, Libanonnak, Jordániának, Kirgizisztánnak, Ugandának, Moldovának és Tunéziának.

De még így is tízezernél több lélegeztetőgépet tárolnak raktárakban, melynek költsége az atlatszo.hu cikke szerint eddig csaknem 400 millió forint.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »