A nap témája: Sokszorosába kerül egy szemüveg is

A legutóbbi népszámlálási adatok szerint mintegy 1,3 millió embernek van gond a látásával, több százezerre tehető azok száma, akik szemüvegviselésre kényszerülnek. Az optikák árai meredeken nőnek, minden szemészeti eszköz ára jócskán magasabb idén, mint 2022-ben – számolta ki a Pénzcentrum

A drágulás miatt van, aki halogatja az új eszköz beszerzését, mások olcsóbb márkákra váltanak, egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy pusztán megszokásból vagy ízlés alapján válasszanak szemüveget.

Két év alatt majdnem 50 százalékkal drágultak a szemüveglencsék Magyarországon, a szemüvegkeretekért pedig negyedével kell manapság többet fizetni, mint 2022-ben, a kontaktlencse pedig ezen idő alatt csaknem 15 százalékkal drágult.

2022 februárjához viszonyítva a szemüveglencse több mint 47 százalékkal lett drágább, és a szemüvegkeretek ára is majdnem negyedével emelkedett, de az idei infláció sem kímélte a szemüvegeseket, a szemüvegkeretek ára 7,28 százalékkal nőtt alig egy hónap alatt. 

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nincs szülészet Makón

Hogy szünetel a fekvő szülészet-nőgyógyászati osztály Makón, az a nyilvánosság számára a 2020. március 25-i testületi ülésen derült ki. Mindezt a veszélyhelyzetre való tekinttel Dr. Kallai Árpád főigazgató rendelte el. Ez az állapot azóta sem változott.

Tovább olvasom »