📺 A nap témája: Stummer János szerint ,,egyelőre nem lesz Orbán-alagút”

Saját közösségi oldalán jelentkezett be Stummer János a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos vezetője. Mint ismert, a politikus kedden egy videóban nyilvánosságra hozta, hogy a testület kormánypárti többsége azzal állt elő, hogy építeni kell Orbán Viktor miniszterelnök számára egy alagutat a Puskás Arénába kétmilliárd forintért.

Stummer János arról beszélt, hogy amióta a nyilvánosság elé állt a ,,Puskás-alagút” terve miatt, azóta a kormánymédia nekiesett és halálbüntetéssel is megfenyegette. 

,,Pintér Sándor belügyminiszternél jártam, ahol egyenes és karakán beszélgetésen vettem részt. Pintér Sándornak azokat a kéréseket közvetítettem, hogy ezt az alagút-beruházást, halassza el a magyar kormány a 2022-es országgyűlési választás utáni időszakra. Hogyha erre nem hajlandó a kormány, akkor erre egy nyílt közbeszerzési eljárást indítsanak. És arra is megkértem a belügyminiszter urat, hogy a továbbiakban ne fordulhasson elő, mint ami ezen a héten megtörtént, hogy egy olyan ügy kerül a Nemzetbiztonsági bizottság elé, amelyről utólag kiderült, hogy nem is kellett volna titkosítani.”

Stummer megjegyezte, hogy megígérte Pintér Sándor, hogy egy szakértői egyeztetést hív össze, amelyre őt is meghívják. Majd ezután a szakértői ülés után kerül ismét, a bizottság elé a Puskás-alagútnak az ügye. 

Gulyás Gergely egyébként a csütörtöki kormányinfón az eddigi kormányzati narratívától eltérve, megvédte Stummer Jánost és azt mondta, hogy 

az ügyben semmi olyan nincs, ami feltétlenül titkosnak kellene, hogy legyen.

A miniszter kijelentette, hogy semmi titkosság nincsen, vagy olyan dolog, amit a nyilvánosság előtt titkosítani kellene.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink