A nap témája: Szabadstrandok a Balaton déli oldalán Berénytől Fonyódig

Vadregényes, eldugott, családias, árnyékos strandok, melyek között találunk homokos, füves és kavicsos partszakaszokat, mind csodálatos panorámát nyújtanak a Balaton északi partjára, és közös bennük még az, hogy valamennyit ingyen használhatjuk.

Balatonberény

Ha nyugatról érkezünk a Balatonhoz, akkor a berényi lesz az első strand, melynek 2 km hosszú partszakaszán megpihenhetünk, fokozatosan mélyülő vizében a gyerekek is jól érezhetik magukat. Zsúfoltságtól nem kell tartanunk a betonos borítású, festői szépségű balatoni strandon, mely nádasokkal, apró szigetekkel, és öblökkel tagolt.

Balatonberényi szabadstrand

Balatonkeresztúr

A település egyetlen strandjára, a Vitorlás utcaira akár busszal is érkezhetünk, ugyanis a legközelebbi megálló 200 méternyire van. Gondozott füves terület, fokozatosan mélyülő partszakasz várja az itt nyaralókat. A Balatonba benyúló, nádas szegélyezte stég igazán retro hangulatú.

Vitorlás utcai szabadstrand

Balatonmáriafürdő

Balatonmáriafürdő egy 8 km hosszú partrészen tart fenn szabadstrandokat, melyek közül a Zagytéri szabadstrand a legnagyobb, a vitorláskikötőtől nyugatra találjuk. Főleg gyerekes családok látogatják a sekély partszakasz, a homokozó és a játszótér miatt. A Hajóállomás szabadstrand a vitorláskikötő mellett, 1 km-re a legközelebbi vasúti és buszmegállótól, a víz itt lassan mélyül, a strandon vízibiciklit is bérelhetünk. A Polgár utcai strand a város közepén található, ingyenesen tudunk parkolni környékén, a fás-árnyékos övezet a kisgyerekes családoknak kedvez. A Szabadság úti szabadstrandon minden nap 9-18:00-ig fürödhetünk, hosszan vízbe nyúltó töltést, kavicsos sétányt, és csodaszép panorámát találunk az északi partra nézve. Az Őrház utcai strand van a legközelebb a vasútállomáshoz, fokozatosan mélyül, parkolhatunk ingyen, és két büféből is megrendelhetjük a kedvenc balatoni ízeinket itt. Az Őz utcai strandot azoknak ajánljuk, akik igazán csendes és eldugott strandra vágynak, ez a legkisebb és leginkább vadregényes az összes közül.

Hullám utcai szabadstrand -Balatonmáriafürdő

Balatonfenyves

A balatonfenyvesi Nagystrand különösen kedvelt a kisgyermekes körében az itt kialakított lassan mélyülő, homokos strandrész miatt, valamint tömegközlekedéssel is egyszerűen elérhető, 200 m-re találjuk a vasúti és a buszmegállót is. A parton a klasszikus ketreces ugráló vagy a játszótér mellett a strandröplabda-pálya is található. A Balatonfenyves-alsói strand a vasútállomás közvetlen közelében számos sportolási lehetőséggel és animátor programmal vár mindenkit, a gyerekeket mászókával, hintával és homokozóval is.

Balatonfenyves-alsói szabadstrand

A Pozsonyi utcai strand lassan mélyülő, homokos partja kedvelt a kisgyermekes családok körében. A Csalogány strand 400 méter hosszú partszakasszal és értékmegőrző szekrényekkel várja a fürdőzőket. Az István király utcai, avagy a Fenyőstrand hossza 40 méter, a víz itt fokozatosan mélyül, és játszótér is biztosítja a gyerekek jókedvét.

Fonyód

A Huszka utcai a város leghangulatosabb szabadstrandja Fonyód Alsóbélatelep városrészén található. A füvesített strandon büfé és játszótér található, a legkisebbeknek pedig tovább kedvez a pancsoláshoz tökéletes sekély víz. A legközelebbi buszmegálló és vasútállomás is 400 méternyire fekszik. A Báthori utcai minden nap 9-19:00 között tart nyitva, itt játszótér, büfé, strandröpi és kosárlabda pálya is van. A Bélatelepi strand csodaszép panorámát biztosít Badacsonyra, a déli parthoz képest gyorsan mélyülő partszakasszal és egy kellemes homokos öböllel várja a fürdőzőket, a vasútállomástól 20 percre. A városi szabadstrand lassan mélyülő, zárt öböllel és kiépített parttal egyaránt rendelkezik. Az Árpád parti strandon 5 büféből választhatjuk ki kedvenc strandkajánkat, találunk csúszdát, bérelhetünk vízibiciklit, kajakot, és akár felfújható matracokat is vásárolhatunk.

Báthori utcai szabadstrand

(termalfurdo.hu, fotók: strand.hu. A nyitókép a Fonyód városi szabadstrandon készült.)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

62 éve született Csuja Imre, Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink