A nap témája: Titkolt pénzeket osztogat a Magyar Turisztikai Ügynökség

Nem nyilvános pályázatok útján, egyedi döntésekre hivatkozva ad akár több száz millió forintra rúgó támogatásokat a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) – derítette ki a 24.hu. Az ügynökség irányítása alatt álló Kisfaludy 2030 Zrt. több mint nyolcvan olyan pályázatot tart nyilván, melyeket

vélhetően informális csatornákon, akár személyes ismeretségek útján nyújtottak be a pályázók.

A kifizetéseket azonban csak akkor tették közzé, amikor a portál rákérdezett a közpénzek sorsára. Nyolcvan helyett akkor is csak annak a hat pályázatnak az adatait tüntették fel, melyek iránt érdeklődtek a lap oknyomozói.

A leginkább figyelemre méltó nyertes a korábban Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak érdekeltségébe tartozott BDJK-Real Estate Kft. A cég ma már Tiborcz üzlettársának, Paár Attilának érdekeltségébe tartozik. Másfél milliárd forintra pályáztak a bodajki Hochburg–Lamberg-kastélyban interaktív vadászati kiállítótér és kulturális funkciók kialakítása, valamint a kastély környezetének rehabilitációja címén, ám miután a projekt előkészületi szakaszban van, eddig „csak” 31 milliót kaptak meg. A felújításra azonban már kiírták a 3 milliárd forint értékű közbeszerzést, amit egyedüli pályázóként Paár cége nyert el, vagyis

a felét az adófizetők állják.

A nyertes pályázók között volt Zoób Kati, aki 811 millió forintért hoz létre divatmúzeumot Balatonfüreden. A divatguru nem tudta megmondani, honnan értesült a pályázati lehetőségről.

Balatonboglár fideszes polgármestere személyesen fordult az MTÜ-höz, és települése így kapott kapott három projektre összesen 1,2 milliárd forintot. A boglári Gömbkilátó üzemeltető cégének tulajdonosa két cégével is pályázott magaslati akadálypályára és mászótoronyra, illetve gumikerekes kisvasútra összesen 111 millió forintra.

923 millió forint támogatást kapott a Zobori Kalandozoo Kft. a zalaszabari kalandpark élménykínálatának fejlesztésére, a cég tulajdonosa, Szabadics Zoltán korábban is a turizmusfejlesztési pályázat nyertesei közé tartozott.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: 9 éves rekord dőlt meg, 6,5%-ra nőtt az éves infláció októberben

Októberben a fogyasztói árak átlagosan 6,5 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál – adta közre gyorstájékoztatójában kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A jelentésből szintén kiderül, hogy az elmúlt egy évben az üzemanyagok, illetve a szeszes italok, dohányáruk ára emelkedett jelentősen. A fogyasztói árak pedig egy hónap alatt átlagosan 1,1 százalékkal nőttek.

Tovább olvasom »

A Spar sem teszi kötelezővé az oltást

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát – közölte a cég. Ugyanakkor minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot.

Tovább olvasom »