A nap témája: Tízezrek hiányoznak a munkaerőpiacról nyáron

A Világgazdaság cikke szerint ugyan csökkent a munkaerőhiány a mezőgazdaságban és a turizmusban, de még így is tízezrekre lenne szükség a nyári működéshez.

A cégek már többet fizetnek, mint korábban, a mezőgazdaságban az órabér átlagosan 900-1300 forint, a kertészetekben egyre több diákot alkalmaznak, de ebből a szektorból 10-15 ezer ember hiányzik.

A Balaton környéki településeken 1500-2000 forintos órabért fizetnek a vendéglátósok, itt is diákmunkásokkal próbálják kezelni a helyzetet, de tízezernél is több a betöltetlen munkahelyek száma.

(fotó: MTI/Varga György)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Már tízezren regisztráltak ellenzéki szavazatszámlálónak jövőre

Már tízezren regisztráltak szavazatszámlálónak a Tiszta Választásokért Alapítvány 20k22 programjában. További tízezer önkéntesre még szükség van ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásokon az ország 3200 településének minden szavazókörében legyen két, nem kormánypárti delegált – közölte az alapítvány néhány napja.

Tovább olvasom »