A nap témája: Több iskolában is vissza kellett térni a digitális oktatáshoz

Több iskolában is olyan sok a koronavírus-fertőzött, hogy kénytelenek voltak visszatérni a digitális oktatáshoz – számolt be róla az Inforádió

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke a rádió érdeklődésére elmondta, hogy ismereteik szerint három vagy négy olyan iskola van, ahol teljesen bezártak és 10-15 körül van azon intézmények száma, ahol intézkedéseket kellett hozni osztályok vagy csoportok tantermen kívüli oktatásának elrendelésére.

A laborországnak tekintett Ausztriához hasonlóan minden osztályt hetente legalább egyszer teszttel ellenőrizni kellene, és ott, ahol egy fertőzött tanulót is találnak, azonnal zárni kellene az osztályt, vagy ha olyan szintet ér el a fertőzöttek száma, akkor a teljes intézményt

– mondta Totyik Tamás.

A szakszervezeti alelnök attól fél, hogy nagyon nagy árat fogunk fizetni azért, hogy nem kellő időben, nem kellő határozottsággal lép fel a kormány, emiatt nagyobb fertőzési szintet fognak elérni az oktatási intézmények. Véleménye szerint aggasztó az is, hogy a hátrányos helyzetű régiókban nagyon alacsony az oltási hajlandóság és ott más típusú intézkedésekre lenne szükség (például oltóbuszokra).

A pedagógusok átoltottsága 80-85 százalék körüli értéken stagnál, miközben a 12-18 éves korosztályban a tanulók harmada van beoltva, ami annak köszönhető, hogy

nem mutattak be a kormány részéről olyan adatokat, amelyekkel a szülőket meg lehetett volna győzni az oltás biztonságosságáról.

Jelenleg a 12 éven felüli osztályoknál nem lehet karantént elrendelni, ez pedig azt fogja eredményezni, hogy az iskoláknak muszáj lesz majd bezárni kormányintézkedés nélkül a magas fertőzöttségi szint miatt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink