A nap témája: Több iskolában is vissza kellett térni a digitális oktatáshoz

Több iskolában is olyan sok a koronavírus-fertőzött, hogy kénytelenek voltak visszatérni a digitális oktatáshoz – számolt be róla az Inforádió

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke a rádió érdeklődésére elmondta, hogy ismereteik szerint három vagy négy olyan iskola van, ahol teljesen bezártak és 10-15 körül van azon intézmények száma, ahol intézkedéseket kellett hozni osztályok vagy csoportok tantermen kívüli oktatásának elrendelésére.

A laborországnak tekintett Ausztriához hasonlóan minden osztályt hetente legalább egyszer teszttel ellenőrizni kellene, és ott, ahol egy fertőzött tanulót is találnak, azonnal zárni kellene az osztályt, vagy ha olyan szintet ér el a fertőzöttek száma, akkor a teljes intézményt

– mondta Totyik Tamás.

A szakszervezeti alelnök attól fél, hogy nagyon nagy árat fogunk fizetni azért, hogy nem kellő időben, nem kellő határozottsággal lép fel a kormány, emiatt nagyobb fertőzési szintet fognak elérni az oktatási intézmények. Véleménye szerint aggasztó az is, hogy a hátrányos helyzetű régiókban nagyon alacsony az oltási hajlandóság és ott más típusú intézkedésekre lenne szükség (például oltóbuszokra).

A pedagógusok átoltottsága 80-85 százalék körüli értéken stagnál, miközben a 12-18 éves korosztályban a tanulók harmada van beoltva, ami annak köszönhető, hogy

nem mutattak be a kormány részéről olyan adatokat, amelyekkel a szülőket meg lehetett volna győzni az oltás biztonságosságáról.

Jelenleg a 12 éven felüli osztályoknál nem lehet karantént elrendelni, ez pedig azt fogja eredményezni, hogy az iskoláknak muszáj lesz majd bezárni kormányintézkedés nélkül a magas fertőzöttségi szint miatt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

45 éve hunyt el Kormos István, magyar költő, író, műfordító, dramaturg, kiadói szerkesztő; második felesége Rab Zsuzsa költőnő.

Tovább »

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Elszállhatnak a temetkezési költségek is

Az utóbbi években stabilan, kiszámíthatóan emelkedtek a koporsós és hamvasztásos temetkezési alapszolgáltatások árai. Egészen mostanáig, ugyanis „a hazai temetkezési szolgáltatók bajba kerülhetnek a gazdasági környezet radikális romlása miatt, emiatt pedig komoly áremelések várhatóak a jövőben” – közölte a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Egyesületének elnöke, Palkovics Katalin az rtl.hu érdeklődésére.

Tovább olvasom »

Zeitler Ádám: nem gondoltam volna, hogy a városvezetés túlmegy egy határon

,,Az összes sportlétesítmény bezárásával felszámolták a makói sportéletet, a gimnáziumban pedig lehetetlenné tették a testnevelés órák megtartását. Arról nem is beszélve, hogy városunk megítélését mennyire rombolta az, hogy az országos sajtó felkapta a hírt, hogy Makón gyakorlatilag minden bezár” – fogalmazott a Makói Csípősnek Zeitler Ádám önkormányzati képviselő annak kapcsán, hogy múlt héten megszorítást szavazott meg a fideszes többség.

Tovább olvasom »