A nap témája: Több milliárd forintot vettek el a rezsivédelmi alapból

Több mint 115 milliárd forintot csoportosít át a kormány a távhőkasszába, hogy fenn tudja tartani annak pozitív egyenlegét, ezt a rezsivédelmi alapból veszik el – derült ki a hétfő esti Magyar Közlönyből.

A rezsivédelmi alap összegét a módosított 2023-as költségvetésben közel négyszeresére emelték – 670 milliárd helyett már 2610 milliárd forint. Az átcsoportosításért Varga Mihály pénzügyminiszter felel, az pedig, hogy a pénzt befizessék a megfelelő számlára, Lantos Csaba energiaügyi miniszter feladata lesz, akinek

  • 53 milliárd 300 millió forintot azonnal,
  • 61 milliárd 900 millió forintot pedig március 15-i határidővel kell majd befizetnie.

A Portfolio cikke szerint ezzel eldőlt, hogy a távhőszolgáltatók veszteségeit is a központi költségvetésből rendezi majd az állam.

Lantos Csaba energiaügyi miniszter az MVM energetikai konferenciáján elmondta, egész évben nem emelkedik se az áram, se a gáz, se a távhő rezsicsökkentett lakossági ára. A rendszerhasználati díj is marad, valamint az átlagfogyasztási korlát fölötti lakossági piaci ár sem változik április 30-ig.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Már a makói Sparban is elérhető a Munch-ételmentés

Féléves tesztelést követően mostantól valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházban bekapcsolódhatnak a vevők a tudatos élelmiszermentés folyamatába a Munch-applikációval, amelyen keresztül akár 66 százalékkal olcsóbban, gyorsan és kényelmesen juthatnak hozzá jó minőségű élelmiszerekhez – írja közös közleményében a SPAR Magyarország és a Munch Europe.

Tovább »

📺 Makói nagycsoportos ovisok a biztonságos közlekedéssel ismerkedtek

Május 16-án indított útjára egy 10 állomásos road-showt a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával. Ennek részeként nagycsoportos óvodások számára szerveznek közlekedésbiztonsági programokat, ma a hetedik helyszínre érkeztek, Makóra.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A hét elején még esőre számíthatunk

Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot

Tovább olvasom »