A nap témája: Több milliárd forintot vettek el a rezsivédelmi alapból

Több mint 115 milliárd forintot csoportosít át a kormány a távhőkasszába, hogy fenn tudja tartani annak pozitív egyenlegét, ezt a rezsivédelmi alapból veszik el – derült ki a hétfő esti Magyar Közlönyből.

A rezsivédelmi alap összegét a módosított 2023-as költségvetésben közel négyszeresére emelték – 670 milliárd helyett már 2610 milliárd forint. Az átcsoportosításért Varga Mihály pénzügyminiszter felel, az pedig, hogy a pénzt befizessék a megfelelő számlára, Lantos Csaba energiaügyi miniszter feladata lesz, akinek

  • 53 milliárd 300 millió forintot azonnal,
  • 61 milliárd 900 millió forintot pedig március 15-i határidővel kell majd befizetnie.

A Portfolio cikke szerint ezzel eldőlt, hogy a távhőszolgáltatók veszteségeit is a központi költségvetésből rendezi majd az állam.

Lantos Csaba energiaügyi miniszter az MVM energetikai konferenciáján elmondta, egész évben nem emelkedik se az áram, se a gáz, se a távhő rezsicsökkentett lakossági ára. A rendszerhasználati díj is marad, valamint az átlagfogyasztási korlát fölötti lakossági piaci ár sem változik április 30-ig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »