A nap témája: Varga Judit álhír terjesztőnek nevezte Hamiltont, arra kéri, inkább maradjon az autóversenyzésnél

Lewis Hamilton sem úszta meg a magyar kormány haragját, miután az alaposan elferdített pedofiltörvényre reagált nyilatkozatában.

A Forma-1-es pilóta a Magyar Nagydíj miatt tartózkodik Magyarországon, ami kapcsán Instagram-oldalán fejtette ki, hogy Orbánék homofóbtörvénye elfogadhatatlan.

Mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen, függetlenül attól, hogy kit szeret vagy hogyan azonosítja magát. Arra biztatom a magyar embereket, hogy a közelgő választáson a szavazatukkal támogassák az LMBTQ-közösség jogainak védelmét, hiszen most nagyobb szükségük van a támogatásra, mint valaha

– tette hozzá Hamilton, ami mellett Varga Judit igazságügyi miniszter képtelen volt szó nélkül elmenni. Facebook-posztjában úgy véli, a versenyző is ,,csatlakozott a gyermekvédelmi törvényünket támadó nemzetközi fake news-gyártók táborához”, majd felvilágosította a hétszeres Forma-1-világbajnokot arról, hogy ,,a magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik és nem külföldi autóversenyzőkre.”

Varga mindezzel nem érte be, és az online-szájkarate Chuck Norrisaként bevetette a mindent elsöprő pörgőrúgását is:

Jómagam a KRESZ vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből. Javaslom Lewis Hamiltonnak is, hogy mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt. A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél

– zárta KO-val a visszavágást, ezzel megvédve a magyar kormány becsületét. Persze a sportszerűség kedvéért a miniszter sok sikert kívánt Hamiltonnak a Hungaroringen.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

45 éve hunyt el Kormos István, magyar költő, író, műfordító, dramaturg, kiadói szerkesztő; második felesége Rab Zsuzsa költőnő.

Tovább »

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

📺 Varga Ferenc: Nonszensz, hogy egy kukásautón dolgozó sokkal többet keres, mint egy kezdő pedagógus

“Láthatjuk, hogy a kormány folyamatosan azzal hakzinik, hogy majd a következő három évben 10-10 százalékkal megemeli a bérüket. De azt gondolom, hogy nonszensz az, nem lenézve a szakmát, hogy egy kukásautón dolgozó sokkal többet keres, mint egy kezdő pedagógus, aki a jövő nemzedékét neveli gyakorlatilag” – mondta Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselője az N1TV Képviselő vágta című műsorában.

Tovább olvasom »