📺 A nap témája: Visszaütött a kormány migránsüldözése, félnek a helyiek a vendégmunkásoktól

Úgy tűnik, a kormány migránsgyűlölő kampányának üzenete átment, az emberek félnek az idegenektől, köztük a vendégmunkásoktól is – derült ki az RTL Házon kívül riportjából, amikor Hajdúszoboszlón, Sárándon, Mikepércsen kérdezősködtek.

Mindkét településen vannak vendégmunkások, filippínók, törökök és kínaiak. A külföldiek Debrecenben dolgoznak, vagy a BMW-gyárban, vagy az épülő új akkumulátorgyárban. A megszólított helyiek többsége félelmének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy vendégmunkások települtek be hozzájuk. A riportban kitértek arra is, milyen hamis információk terjednek arról, hogy a vendégmunkások bántalmaztak magyarokat, és azt is elmondják, hogy ez nem igaz.

Az emberek nem értik, hogy ha a kormány addig azt mondta, hogy ne jöjjenek migránsok, ne vegyék el a magyarok munkáját, akkor hogy lehet, hogy most meg jöhetnek a főleg ázsiai vendégmunkások.

A kormányunk azt mondja, hogy nem szeretnénk migrációt, ennek ellenére egy szándékosan betelepített migrációról van szó. Legalábbis ezt érezzük

– mondta az egyik hajdúszoboszlói lakos.

Az utcán megszólított emberek közül többen azt mondták, szerintük a magyaroknak, a magyar fiataloknak nincs munkájuk, nem értik, akkor minek kellenek a vendégmunkások. A helybéliek közül többen azt mondták, félnek kimenni az utcára a vendégmunkások miatt. A vendégmunkások pedig szintén félnek kimenni, mert érzik, hogy bámulják őket, félnek tőlük az emberek, nem látják őket szívesen.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink