A nap témája: Zajlik a nemzeti konzultációs kérdőívek gyűjtése

Változatlanul óriási az érdeklődés a nemzeti konzultáció iránt, már 725 ezren töltötték ki a kérdőívet – közölte Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára mai sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár hozzátette: még bő három hét van az augusztus 15-i feladási határidőig, de szerinte már most látszik, hogy a korábbi konzultációkhoz hasonlóan idén is rengetegen vettek részt. A hivatalos adatokból az is kiderül, hogy bár idén magasabb az internetes kitöltések száma, azért még mindig a postán beérkező kérdőívek vannak túlnyomó többségben.

A kormány mellett az ellenzéki pártok is gyűjteni kezdték a nemzeti konzultációs kérdőíveket, az így összegyűlt ívek sorsáról a későbbiekben közösen döntenek majd.

Az ő kezdeményezésük is jól áll, a gyűjtés eddig olyan 100 ezres nagyságnál járhat – árulta el az Alfahírnek Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő. A politikus szerint egyébként nem érdemes készpénznek venni a Dömötör Csaba által közölt számot, hiszen a kormány nem engedi, hogy bárki is leellenőrizze azt.

Kamu konzultáció, kamu feldolgozással

Az emberek nagyon jól értik, hogy miről szól ez az akció – folytatta a képviselő, aki egyetlen csalódást tud említeni a gyűjtés kapcsán:

sok olyan magánszemély van, akik tartanak a kormány által felheccelt emberek atrocitásától. A kormány attól fél leginkább, hogyha sok ember nyíltan és hangosan kifejezi az elégedetlenségét, ennek látszik most ez eredménye, hiszen rengetegen adják oda a kérdőíveket. A komoly eredmény majd az lesz, amikor az emberek felvállalják nyíltan azt, hogy elegük van a dolgokból.

Ez egy kamu konzultáció, kamu feldolgozással – válaszolta Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, az Alfahír arra a kérdésére, hogy vajon a 725 ezer mennyire megbízható adat.

Ha valakinek ezzel kapcsolatban kétsége van, akkor nézze meg a kormány online gyűjtését, ahol egy személy többször is be tudja küldeni a kérdőívet. Az eddigi tapasztalataim alapján a kormánynak azt sem lehet elhinni amit kérdez.

Szél Bernadett hozzátette, hogy országosan jelenleg 350 ponton gyűjtik a lapokat, megkeresésekor épp Szolnokon járt, ahol személyesen több, mint 2500 ívet sikerült összegyűjteniük. És ezek csak a gyűjtőpontok, azt sem szabad elfelejteni, hogy a kormánynak csupán a postaköltsége 2016 óta 7,5 milliárd forint volt, vagyis más szinten vannak ellátva erőforrásokkal.

Abban Stummer János Jobbikos országgyűlési képviselő is egyetért, hogy a korábbi konzultációk tapasztalataiból levonható, hogy a kormány által közölt adatot erős fenntartásokkal kell kezelni. A képviselő szerint mindez hasonlóságot mutat a védőmaszkokról közölt számokkal is. Azokat a tételeket sem mutatták meg senkinek, sem a repülőgépen, sem pedig a raktárakban tároltakat – tette hozzá.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink