📺 A nap témája: Zsúfolásig voltak az üzletek bronzvasárnap

Az Európa-rekorder infláció ellenére zsúfolásig teltek a boltok bronzvasárnap, a vásárlók mégis kevesebb pénzt költenek idén ajándékokra, mint tavaly – számolt be az RTL híradója.

Tavaly átlagosan 47 500, idén 47 000 forint értékben ajándékoznak a magyarok karácsonykor a Cofidis hitel monitor reprezentatív felmérése alapján. A 18 és 69 év közöttiek 61 százaléka tervezi, hogy ajándékot vásárol idén karácsonyra.

A webáruházak nagy része is a tavalyinál szerényebb bevétellel számol. Dévavári Dezső, az olcsobbat.hu üzletági vezetője szerint nagyjából ugyanannyiért vásárolnak idén, mint az előző évben, ám a vásárlások száma csökkent.

A Jegybank felmérése szerint idén októberben a kamatok emelkedésének ellenére 35 százalékkal több személyi kölcsönt vettek fel, mint az előző évben, áruhitelből pedig 45 százalékkal többet. A Cofidis felmérése szerint a magyar felnőttek 40 százaléka félretett pénzből, 7 százaléka pedig kölcsönből vesz ajándékokat a fa alá.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink