A nyilvántartás szerint beoltották a nőt, aki valójában nincs beoltva és férfi

Egy pécsi férfi a háziorvosától értesült arról, miszerint hivatalosan megkapta az első oltását január végén Budapesten.

Ezzel csak két gond van:

  • nem is regisztrált a koronavírus elleni vakcinára,
  • és nem is járt a fővárosban.

Peták Péter a Facebookon osztotta meg az esetet, mint írta, háziorvosa vette észre az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe feltöltött adatok alapján, hogy Peták január 31-én megkapta a Pfeizer koronavírus elleni vakcináját a budapesti Semmelweis Egyetem Korányi Sándor utcai klinikáján. Az oltási lap alapján február 21-én kellene megkapnia a második oltást, írja a 24.hu.

A pécsi férfi a portálnak elmondta, nem járt Budapesten, és nem kapott oltást, de arról sincs tudomása, hogy kapott-e valaki esetleg a nevében. Emellett aggodalmát is kifejezte annak kapcsán, esetleg oltottként fogják nyilvántartani, noha nem kapta meg a vakcinát.

De van ám még egy csavar a történetben: ugyan Peták adatai – mint név, születési adatok, tajszám – többnyire jól szerepelnek az orvosi dokumentumban, egy-két hiba mégis becsúszott. Peták Pétert ugyanis nőként tüntették fel, s azt írták, szociális ellátásban dolgozó személyként kapta meg a vakcinát, holott a férfi nem ilyen területen dolgozik.

A történtekkel kapcsolatban a portál megkereste az operatív törzset, valamint a Semmelweis Egyetemet is, utóbbi hétfőre ígért felvilágosítást. Peták háziorvosa pedig azt közölte, addig nem nyilatkozik az ügyben, amíg a Nemzeti Népegészségügyi Központtól nem kapott tájékoztatást.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink