A román vendégmunkás felgyújtotta a melléképületet a bent alvókkal együtt Makón

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román állampolgárságú férfival szemben, aki tavaly októberben gyújtott fel egy épületet Makón, amiben ketten aludtak.

A vádirat szerint a férfi idénymunkásként dolgozott Makón az élettárásával, továbbá több ismerősével együtt és egy helybeli ház melléképületében béreltek szobát. A vádlott féltékeny volt az élettárására, ezért 2021. október 27. napján italozott, dolgozni sem ment. Viselkedése miatt a férfit a főbérlő elzavarta, élettársa pedig félelmében elbújt előle. A vádlott az éjszaka folyamán a kerítésen átmászva bejutott az ingatlanba és éjfél után röviddel a melléképületben levő bérelt szoba heverőjét felgyújtotta, majd egy vasszéket dobott a főépület üvegajtajába. A tűz gyorsan átterjedt a mellépület teljes tetőszerkezetére, amelynek kamra helyiségéből még időben sikerült kimenekülnie és a gázpalackot kivinnie az abban alvó házaspárnak.

A helyszínre érkező tűzoltók a tüzet még azt megelőzően eloltották, hogy az a főépületre is átterjedt volna. A vádlott még a tűzoltók kiérkezése előtt a disznólat is megpróbálta felgyújtani, de azt a helyszínre érkező főbérlő még időben észlelte és eloltotta.

Az épületben közel 6 millió forint kár keletkezett.

A főügyészség a vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottat minősített emberölés bűntettének kísérletével, magánlaksértés és rongálás bűntett elkövetésével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink