📺 A röszkei határátlépés után megnőtt a kamion rakománya, mire Szegedhez ért

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal több mint négy tonna vízipipadohányt talált egy magyar teherautóban.

A pénzügyőrök egy Szerbiából Lengyelországba tartó vízipipadohányt szállító teherautót ellenőriztek Röszkén. A szállítmányt kísérő okmányok ellenőrzésén túl, a rakományról röntgenfelvétel is készült, ami szerint a raktér félig volt áruval.

Később EKÁER-ellenőrzésen Szegednél megállították a járművet. A sofőr elmondta, hogy az árut Szerbiában pakolták fel, ott került rá a vámzár is. Úgy nyilatkozott, hogy további rakomány nem került fel a járműre. Arra a kérdésre, hogy miért tért le az autópályáról, azt a válaszolta, hogy tankolni szeretett volna.

A pénzügyőrök a szállítmány átvizsgálása mellett döntöttek. Kiderült, hogy a szállított áru mennyisége szemmel láthatóan megnőtt a röszkei belépéskor bejelentett mennyiséghez képest, mert a raktér tele volt.
Az újabb mérlegelés is alátámasztotta, hogy menet közben megnőtt a rakomány, hiszen több mint négy tonna plusz vízipipadohányt pakoltak ki a pénzügyőrök a raktérből.

A több mint 125 millió forint értékű, igazolatlan eredetű árut munkatársaink lefoglalták. Az ügyben 250 millió forint jövedéki bírságot is kiszabtak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Hitel vagy családi segítség nélkül szinte esélytelen a lakásvásárlás a magyar fiataloknak

A fiataloknak csupán a 37 százaléka képes a lakásvásárlását készpénzből finanszírozni, de ők is feltételezhetően külső tőketámogatás segítségével, esetükben jellemzően a családi háttér jelenti a bankot, ezzel szemben az idősebb generációk 62,5 százaléka tudja készpénzben, hitel nélkül megoldani lakásvásárlását – közölte az Otthon Centrum az MTI-vel.

Tovább »

Makói sakkozó nyerte a kecskeméti versenyt

2021. október 2-án Kecskeméten az Országos Gyermek és Felnőtt Egyéni Rapid Sakkversenyen 4 fő makói játékos ült asztalhoz. A hét fordulós megmérettetésen 2 x 15 perces időbeosztású játszmák kerültek lebonyolításra.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink