A szabadstrandot, a szállodát, a tájházat és a tanösvényt is fejlesztik Algyőn

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül az algyői önkormányzat pályázatot nyújtott be turizmusfejlesztésre, amely pozitív elbírálást kapott. Az európai uniós vissza nem térítendő támogatás összege 168 millió Ft.

Az önkormányzat arról tájékoztatta a Makói Csípőst, hogy egy komplex turisztikai beruházás jön létre Algyőn, öt helyszínen.

  • Szabadstrand: területfejlesztés, közműpótlások kiépítése, a büféhez tartozó vendégtér fejlesztése, út, üzemviteli (manipulációs tér) építése, felújítása, információs táblák készítése, csúszda, élményelem létesítése.
  • Tájház és Ezerjóház: a tájház helyi védettségű vaskapujának felújítása, Ezerjóház kapu cseréje, Ezerjóház bejáró és kerékpár támaszok kialakítása, Az Ezerjóház két belső, egy egységet képező területét összekötő járda építése.
  • Tanösvény: meglévő tanösvény kitakarítása, interaktív eleme kihelyezése.
  • Levendula Szálló Területfejlesztése: tanösvény, sétaút végpont kialakítás. Hangár épületének felújítása és a hangár melletti térkövezés.
  • Kilátó: a kilátó faszerkezetének teljes festése és a sétány felújítása.

A projektek befejezésének várható dátuma 2026.04.12.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink