A ,,szankciós infláció” és többletigények miatt 520 millióval megdrágult Kiss-Rigó Lászlóék szállodája

Nettó 3,3 milliárd forint helyett immár 3,814 milliárd forintért építi a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. a püspöki stadion mellé a négycsillagos szállodát Szegeden – számolt be róla az Átlátszó.

Az új építésű, négycsillagos besorolású létesítmény a Szegedi Ifjúsági Centrumhoz kapcsolódva, az egykori Napfény kemping helyén valósul meg a Dorozsmai út 2-4. szám alatt. A hotel a Hotel Szent Gellért Fórum nevet fogja kapni. A kápolnát is tartalmazó 3834 négyzetméteres épületegyüttes ára az indoklás szerint amiatt emelkedik, mert „háborús, szankciós infláció” van, emelkedtek a bérek, és „magasabb színvonalú” létesítményt szeretne a Szeged-Csanádi Egyházmegye.

,,A szankciós intézkedések a világgazdaságra és különösen Közép-Európa gazdasági helyzetére olyan hatással voltak és vannak, hogy több évtized óta nem látott infláció következett be”

– írták a portálnak, valamint hozzátették, ,,az inflációs hatások jelentős mértékben érintették az alapanyagárak mellett különösen az üzemanyagárakat, energiaköltségeket, valamint az élőmunka költségeit is.”

Az uniós értesítőben olvasható hirdetményben az is áll:

,,Minőségi, esztétikai, illetve használhatósági szempontok szerint megfogalmazott Megrendelői többletigények” is megjelentek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink