A szegedi Petra egy lépéssel közelebb a gyógyuláshoz

Karitáció Alapítvány és támogatói két hét alatt 1.300.000 forintot gyűjtöttek össze Petrának. Tegnap ünnepélyes kereteken belül átadásra került az összeg a család számára és kezdetét veheti a gyógykezelés.

A kislány kálváriája pár hónapos korában kezdődött, amikor észrevették, hogy valami nincs rendben a mozgásával. „Ha hasra tettem, pici korától kezdve sírt. Egy éves korában még nem tudott felállni, annyira kis gyenge volt. Persze hamarosan kiderült, hogy az neki fájdalmat okozott” – mesélte az édesanyja. Sok kivizsgálás várta a kislányt, ezután kiderült, hogy hipotón. Beigazolódott ritka betegsége: MAFB génmutáció, multicentrikus carpotarsalis osteorysis syndroma, röviden MCTO. Kevesebb, mint 50 eset derült ki a világon és jelenleg nincs rá gyógymód. Ami különösen aggasztó, hogy röntgenképek összehasonlítása közben az ortopédiai vizsgálatok is megállapították, hogy csontocskák tűntek el a kis kezéből és lábából, egyszerűen felszívódtak.

Petra három éves korában indult el, ma már önállóan jár, de sajnos csak rövid távokat bír egyedül megtenni, hamar elfárad, a lábát fájlalja. Ezért van szükség a speciális komplex gyógykezelésre, hogy fájdalommentesebben nagyobb távokat tudjon megtenni pl. az iskolába eljutni nap mint nap.

A most átadott támogatásból nem fél évig, hanem 9 hónapig járhat gyógykezelésre a kislány. A család kezét nem engedjük el, figyelemmel kisérjük Petra rehabilitációját és segítünk, ahol csak tudunk. Hosszú lesz az út a gyógyulás felé, de látva a szülők és a kislány mosolyát, akaratát, biztosan nem lesz olyan akadály, melyet együtt ne tudnának legyőzni. Mi nagyon drukkolunk, hogy mielőbb így legyen – tudatta az alapítvány.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink