A szegedi Petra egy lépéssel közelebb a gyógyuláshoz

Karitáció Alapítvány és támogatói két hét alatt 1.300.000 forintot gyűjtöttek össze Petrának. Tegnap ünnepélyes kereteken belül átadásra került az összeg a család számára és kezdetét veheti a gyógykezelés.

A kislány kálváriája pár hónapos korában kezdődött, amikor észrevették, hogy valami nincs rendben a mozgásával. „Ha hasra tettem, pici korától kezdve sírt. Egy éves korában még nem tudott felállni, annyira kis gyenge volt. Persze hamarosan kiderült, hogy az neki fájdalmat okozott” – mesélte az édesanyja. Sok kivizsgálás várta a kislányt, ezután kiderült, hogy hipotón. Beigazolódott ritka betegsége: MAFB génmutáció, multicentrikus carpotarsalis osteorysis syndroma, röviden MCTO. Kevesebb, mint 50 eset derült ki a világon és jelenleg nincs rá gyógymód. Ami különösen aggasztó, hogy röntgenképek összehasonlítása közben az ortopédiai vizsgálatok is megállapították, hogy csontocskák tűntek el a kis kezéből és lábából, egyszerűen felszívódtak.

Petra három éves korában indult el, ma már önállóan jár, de sajnos csak rövid távokat bír egyedül megtenni, hamar elfárad, a lábát fájlalja. Ezért van szükség a speciális komplex gyógykezelésre, hogy fájdalommentesebben nagyobb távokat tudjon megtenni pl. az iskolába eljutni nap mint nap.

A most átadott támogatásból nem fél évig, hanem 9 hónapig járhat gyógykezelésre a kislány. A család kezét nem engedjük el, figyelemmel kisérjük Petra rehabilitációját és segítünk, ahol csak tudunk. Hosszú lesz az út a gyógyulás felé, de látva a szülők és a kislány mosolyát, akaratát, biztosan nem lesz olyan akadály, melyet együtt ne tudnának legyőzni. Mi nagyon drukkolunk, hogy mielőbb így legyen – tudatta az alapítvány.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink