? Jakab Péter: Követeljük a járványügyi korlátozások eltörlését!

A Jobbik elnöke Facebookra feltöltött videójában arról beszél, hogy a vidéki országjárásának egyik legfőbb tapasztalata, hogy az embereknek elegük van a járványügyi korlátozásokból.

Jakab Péter emlékeztet: a legtöbb ország Európában eltörli a korlátozásokat, így ők is azt követelik, hogy a kormány végre kezelje felnőttként a magyar társadalmat.

,,Mindenki el tudja dönetni, hogy felveszi-e az oltást, vagy nem, felveszi a maszkot, vagy nem veszi fel, elmegy egy rendezvényre vagy nem megy el. Szabad országot akarunk, ahol a kormánynak nem az a dolga, hogy bármire is kötelezze az állampolgárokat, hanem, hogy vegye tudomásul a polgárok szabad akaratból meghozott döntését” – fogalmaz.

A Jobbik szerdai közleményében azt is írta: a maszkhasználat kaotikus szabályozását éppen Orbán leplezte le egy cukrászdában. Akkor a maszk hiányát azzal magyarázták, hogy a krémest helyben meg is ette. Az elmúlt két évben arról is meggyőződhettünk, hogy Orbánék minden logikát nélkülözve hoztak meg rendeletek útján az embereket mindennapi életét megnehezítő szabályokat, önkényesen tettek például különbséget rendezvény és rendezvény között. Megtanulhattuk például, hogy futballmeccseken nem terjed a vírus, kulturális rendezvényeken viszont igen.

Az ellenzéki párt emlékeztet arra is, az egészségügyi alapellátás és szakellátás működésének megbénításának hatására – amely talán a legnagyobb károkat okozta és okozza – tízezrek haltak meg az ellátatlanság miatt az elmúlt két évben. Megszámolni sem lehet, hány tízezer krónikus beteg kilátásai és gyógyulási esélyei romlottak amiatt, mert nem jutottak el szakorvoshoz, vagy halaszthatónak nyilvánították tervezett műtéteiket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink