A térségben Makó lehet az utolsó település, ahol elfogadják a költségvetést

Február 14-én a város honlapjára felraktak egy dokumentumot, amiről kiderült, hogy nem a végleges kötségvetés volt. Végülis jogszabályi határidőre, február 15-re a végleges változatot feltöltötték. Ha minden jól megy, a jövő heti testületi ülésen el is fogadják, a térségben talán az utolsók között.

Hogy mennyire rendkívüli a kései időpont a költségvetés elfogadására nézve, a fellelhető nyilvános adatokat felhasználva megnéztük, hogy a környékbeli településeken mikor fogadták el ezeket.

Kiszomboron a leköszönő Szegvári Ernőné polgármester (független) utolsó intézkedésével még összeállította a költségvetést, ezt február 11-én fogadták el és 650 millió forint a főösszege.

Közös testületi ülést tartott február 12-én Ambrózfalva, Csanádalberti. Nagyér és Pitvaros. A főösszegük sorrendben: 90 millió, 332 millió, 104 millió. Ezen az ülésen a pitvarosiak elhalasztották a költségvetés megtárgyalását.

Hódmezővásárhelyen február 13-án fogadták el, a főösszege 15,328 milliár forintos. Érdekesség, hogy tavaly már február 19-én lett költségvetésük a fideszes képviselők hátráltatása ellenére.

Ezen a napon szavazták meg Magyarcsanádon is, 338 millió forintos főösszeggel. – Stabil, jó, de nagyon passzos költségvetésünk van – jelentette ki Farkas János polgármester (Fidesz).

Algyőn ma volt testületi ülés és a hónap folyamán már Csanádpalotán is elfogadták.

Szegeden holnap, február 21-én lesz közgyűlés. Az előterjesztés 78,3 milliárdos főösszegről szól. Botka László (Összefogás Szegedért Egyesület) vállalható, stabil és szép költségvetésnek nevezte az idei büdzsét. A polgármester mindehhez hozzátette, nagy a rizikó, hogy év közben a kormány az önkormányzatok számára hátrányosan megváltoztatja az adószabályokat.

Makón csak jövő hét szerdán, február 26-án fogadhatják el. A főösszeg 5,4 miliárd forintos.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább olvasom »