A városvezetés elbagatellizálja a patkányhelyzetet

Mint arról beszámoltunk, országos összevetésben Makó az ötödik a patkányészlelésekben. Ma testületi ülést tartottak, ahol szóba került ez a téma is, a városvezetés szerint ,,kezelik a helyzetet.” Az ülésen egyébként nem volt hangosítás és a hőségriadó ellenére a hivatal udvarán tartották meg.

A patkányok ügyéről Mucsi Tamás (DK) beszélt. Az önkormányzati képviselő szerint forrást kell találni az irtásukra. Hozzátette: vajon ehhez a helyzethez mennyire lehet köze a szétvert makói vízműhöz, hiszen a cég kiemelt figyelt a rágcsálóirtásra.

Bár az országos lista első húsz helyezettje között csak Makó (5.) és Csongrád (6.) szerepel a megyéből, Dr. Hadik György (Fidesz) valamiért arról beszélt, hogy ez megyei probléma. Hozzáfűzte azt is, létező a probléma, de nem olyan súlyos.

Zsámboki Zsolt, a műszaki csoport vezetője kifejtette: ennek kezelése úgy zajlik, hogy felveszik a lakossági bejelentéseket, kéthetente összegyűjtik, majd az Alföldvíz munkatársaival elvégzik az irtást. Három év alatt megfeleződött a panaszok száma – közölte.

Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) végül annyival zárta le a témát, hogy ,,kezeljük a helyzetet.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Újra kell tervezniük a kórházaknak a 2023-as költségvetésüket

A Népszava úgy értesült, hogy a kórházakat is elérte a központi kifizetési korlátozás és a pénzügyi szigor. A napilap értékelése szerint ezzel lényegében kézi vezérlés alá vonják a kórházi kasszákat. A kórházak gazdasági vezetőinek csütörtökön eligazítást tartottak, arról, hogy péntek délig újra kell tervezniük a 2023-as költségvetésüket, emellett október 31-ig a béreken felül csak a „betegellátással összefüggő”, tételesen engedélyeztetett számlákat fizethetik ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább olvasom »