A virágárusok tönkremehetnek, a gyászolók pedig rendeljenek virágot, ha szükséges

Hiába írt nyílt levelet Szilágyi György, a Jobbik alelnöke Orbán Viktornak a virágárusok érdekében, a kormányzat nem enged az észszerűtlennek tűnő szigorításból. Így március 22-ig biztosan zárva maradnak a temetői virágárusok is. 

Hiába a nőnapi kedvezmény.

Gulyás Gergely a kormányinfón kérdésre válaszolva egyébként azt is elmondta, bár a virágárusok zárva maradnak,

,,rendelni természetesen lehet virágot, ahol temetésen most szükséges”,

majd az együttérzés legcsekélyebb jele nélkül hozzátette, hogy a temetéseken amúgy is szigorú szabályok vannak, nem lehetnek 50-nél többen a gyászolók. 

Azt is hangoztatta, hogy súlyos felelőtlenség lenne egy polgármestertől, ha felülírná ezeket a szabályokat, mivel a virágboltokban dolgozók is emberekkel találkoznak, őket is meg kell védeni. 

Az mondjuk már csak az Orbán-kormány járványügyi védekezésére jellemző ellentmondás, hogy az üzletláncokban dolgozók is találkoznak emberekkel – jó eséllyel sokkal nagyobb a kitettségük – ennek ellenére ismét csak a hazai kkv szektort sújtja a boltzár.

,,Hol a logika abban, hogy egy több ezer ember befogadására képes üzletközpont nyitva tarthat, míg például egy temetőben lévő kisebb, szinte a szabadban lévő virágosnak be kell zárnia az üzletét? Utóbbiak bezárása több szempontból is embertelen szabályozás”

– vetette fel a már hivatkozott nyílt levelében Szilágyi György is.

A temetőkben lévő virágosok kényszerű zárva tartására vonatkozó rendelkezés nemcsak a kormánytól – sajnos – megszokottá vált értelmetlenséget mutatja, hanem a mérhetetlen érzéketlenséget is, hiszen azok a honfitársaink, akik ezekben az időkben veszítik el családtagjukat, rokonukat, nem tudnak kellőképpen és méltó módon elbúcsúzni szeretteiktől.

Sem koszorút, sem virágot nem tudnak venni a temetőben, és azoktól is elveszi a megnyugtató emlékezést, akik egy szál virággal, vagy egy mécses meggyújtásával tisztelegve emlékeznének szeretteikre ezekben a napokban

– figyelmeztette a miniszterelnököt a jobbikos politikus. 

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

121 éve született Szerb Antal, magyar író, irodalomtörténész, nemzetközileg népszerű regények szerzője.

Tovább »

📷 Elballagtak a kerisek

A középiskola olyan, mint az autóversenyzés. Rengeteg háttérmunkás dolgozik a sikerért, de a nagy eseményen a végső eredmény annak a kezében van, aki a volán mögött ül – fogalmazott Papós András, a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium megbízott igazgatója az iskola szombat délelőtti ballagásán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Ez áll az Európai Bizottság jogállamiságról szóló levelében

A 444.hu állítása szerint birtkokukba jutott a feltételességi mechanizmus elindításáról szóló levél, amelyben az Európai Bizottság (EB) 50 oldalon keresztül fejti ki, hogy a magyar államot pénzvesztéssel fenyegető eljárás több mint tíz éve megoldatlan problémák miatt indult, és hogy miért látják bizonyítottnak a pénzvesztést és a jogállamiság sérelmét Magyarországon.

Tovább olvasom »