? Akik külföldön vásárolnak élelmiszert, akár 30-40 ezer forintot is spórolnak havonta

Bevásárolni indult a Házon kívül stábja Romániába és Szlovákiába, hogy összehasonlíthassák az ottani és az itthoni árakat. Arra voltak kíváncsiak, hogy melyik élelmiszer mennyivel olcsóbb a határon túl.

A stáb zöldségleveshez és bolognai spagettihez keresett alapanyagokat a kinti boltokban. Közben megnézték egy külföldi áruházlánc akciós újságjában, hogy például a sajt feleannyiba kerül, mint idehaza. De találkoztak olyan

magyar házaspárral is, akik bevásárolni járnak át a határon túlra, mert sok termék lényegesen olcsóbb odaát. Ezzel akár havi 30-40 ezer forintot is megspórolnak.

Sőt, egy határmenti település falubusza tankolni jár a szomszédba, mert így gazdaságosabb nekik.

Magyarországon decemberben a Világbank szerint az éves élelmiszer-infláció 49 százalék volt, míg Szlovákiában 29, Romániában pedig csak 23 százalék.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink