Alapbéremelést és jelentős juttatásnövelést jelentett be az Auchan

Januártól minden munkatársának alapbérét bruttó 32 ezer forinttal emeli az Auchan. A mindenkire vonatkozó alapbérnövelést jelentős cafeteria- és vásárlási kedvezmény-emeléssel egészíti ki a vállalat – írta Makói Csípősnek küldött sajtóközleményében a cég.

A béremelés szerint a legtöbb munkatársat foglalkoztató régiókban a szakképzettséget nem igénylő áruházi pozíciókban a jövedelem idén havonta bruttó 380 ezer forinttól 476 ezer forintig terjedhet. A szakképzettséget igénylő munkakörökben, mint például egy pék esetében, a jövedelem a szakértői bónusszal a havi bruttó 510 ezer forintot is elérheti. Egy logisztikán dolgozó komissiózó munkatárs pedig a próbaidő lejárta után a teljesítmény alapú prémiummal kiegészülve átlagosan havi bruttó 600 ezer forintot is kereshet – közölték.

Továbbá az eddigi 5 százalék vásárlási kedvezmény helyett 12-t biztosítanak a munkatársainak, valamint július 1-jétől a cafeteria jelenlegi összege a duplájára emelkedik, amennyiben a vállalat eléri az előre kitűzött gazdasági eredményeket.

Megmarad a dolgozóknak járó kockázati- és baleseti életbiztosítás, a kiemelt kockázatú betegségbiztosítás, valamint a piacon egyedülálló részvényesi program, ami minden Auchan-munkatárs számára elérhető. Ezenkívül a vállalat támogatja a munkába járás költségeit is.

A pedagógusokat még mindig csak hitegetik

A pedagógus-bértábla alapján 2022-ben egy kezdő tanár 312 ezer forint bruttót visz haza, ágazati szakmai pótlékkal. Így a tanárok a 15. iskolaévig 200 ezer forint körüli nettó bérért kénytelenek dolgozni. Néhány napja Rétvári Bence államtitkár levezette, hogy három év alatt 75 százalékos béremeléssel egy pedagógus átlagos fizetése 777 ezer forint lehet, de ehhez kellenek az uniós források.

(Fotó: a szegedi Auchan/Google Maps)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink