Állatvédelmi rajzpályázat

Ismét rajzpályázatot hirdet a szegedi Országos Állatvédelmi Alapítvány. A szervezet célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a felelős állattartásra.

Az „Én is állatvédő vagyok!” című pályázatra az egész ország területéről várják a műveket kicsiktől és nagyoktól. Arra kíváncsiak, hogy a gyerekek miképp segítettek már egy-egy rászoruló állaton. Az elkészült rajzokat Szegeden állítják majd ki a KontaktPont irodában.

Balogh Ernő, az alapítvány alapítója elmondta, a fiatal korosztályban a remény: ha hallanak az állatvédelemről, foglalkoznak a témával, akkor sokkal felelősségteljesebb állattartó generáció válhat belőlük. Hozzátette, elengedhetetlen az állatvédelemben a prevenció és az oktatás, meg kell szólítani minél több iskoláskorút az országban. Az állatvédelemben hosszú távon így érhetünk el eredményt. Mindaddig csak szélmalom-harcot vívunk – emelte ki az alapító.

A pályaműveket február 28-ig várják a KontaktPont irodájuk címére, postai úton, a 6721 Szeged, Berlini krt. 2. szám alá. Bővebb információ az info@orszagosallatvedo.hu email címen kérhető.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Madármegfigyelő túra lesz holnap Apátfalvánál

Júniusban, a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság valamennyi tájegységén szervezünk túrákat, előadásokat. A térségben Apátfalvánál lesz madármegfigyelő túra holnap reggel.

Tovább »

Rendvédelmi napot rendeztek a Kálvin Téri Református Általános Iskolában

A diákok és pedagógusok kedden először történelmi utazást tehettek a „Petőfi 200” Emlékév alkalmából az 1848/49-es szabadságharc Szegedi 3. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület jóvoltából, majd a hódmezővásárhelyi Kinizsi Pál 30. páncélozott Gyalogdandár Helyőrség Támogató Parancsnokság Komendáns Szakaszdíszelgő csoportjának fegyveres alaki bemutatóját tekinthették meg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap idézete

110 éve született Szegeden Sőtér István Kossuth-díjas író, irodalomtörténész, esszéista, egyetemi tanár.

Tovább olvasom »