Amíg a jelenlegi szolgáltató küzd, addig a néhai Makóvíz Kft. szárnyalt

Mint arról beszámoltunk, az Alföldvíz Szakszervezete szerint óriási gondok vannak a cégnél. Ugyanakkor a korábbi Makó és térségi szolgáltató vállalat remekül ellátta feladatát annak idején.

A szakszervezet többször is levélben forult segítségért Orbán Viktorhoz, mivel a cég fokozatos leépüléséhez meglátásuk szerint az utóbbi évek kormányzati intézkedései egyértelműen hozzájárultak. A hazai vízszolgáltatók többségénél egyre nőnek a kiadások, ám a legfőbb bevételekre ugyanez már nem igaz. Az Alföldvíz a közleményére reagálva kijelentette: a számlákat és közterheket időre ki tudják fizetni, de a béremeléseket, amit korábban megígértek, nem tudják most teljesíteni, különben a fizetésképtelenség felé sodródnának.

Medgyesi Pál, a cég volt vezérigazgatója 2015-ben arról beszélt: a Makó-Térségi Víziközmű Kft-t alapító 17 önkormányzat 1994-ben 5 millió forintot tett bele, a 2004 szerinti mérleg alapján pedig már 500 millió forintra volt tehető a kft. vagyona. Húsz év alatt tehát a százszorosára nőtt. A Makóvíz egyik fő szponzora volt a térség kulturális és sportéletének, presztízst szerzett a szakmában. Az országban elsőként fejezték be a közműves ivóvízellátás kiépítését, de elsőként kellett elhárítani a metán okozta robbanásveszélyt, a különböző baktériumok fenyegetését is. Medgyesi egyébként öt életműdíjat kapott a tevékenységért.

A magyar országgyűlés 2011. december 30-án elfogadta a törvényt a víziközmű- szolgáltatás átalakításáról. Ennek célja az volt, hogy egységes, szabályozott piac jöjjön létre. Hogy ez mennyire sikerült, azt látjuk az Alföldvíz működésén keresztül.

Az Alföldvíz 131 településen szolgáltat, Csongrád megye nagy részében is, így a térségben Ambrózfalván, Apátfalván, Csanádalbertin, Csanádpalotán, Ferencszálláson, Földeákon, Hódmezővásárhelyen, Királyhegyesen, Kiszomboron, Kövegyen, Kübekházán, Magyarcsanádon, Makón, Maroslelén, Mártélyon, Nagyéren, Nagylakon, Óföldeákon, Pitvaroson és Székkutason. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább olvasom »