Átszervezés miatt ,,szünetel” a fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórház sebészetén hétvégenként

Október 6-ától, vagyis ezen hétvégén már nem lesz fekvőbeteg-ellátás az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet sebészeti osztályán. A betegek hétvégenként a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira kerülnek – közölte az egészségügyi intézmény csütörtökön közleményben az MTI-vel. A kórház közösségi oldalán pedig az szerepel, hogy péntek 15:30-tól hétfő reggel 7:30-ig a sebészeti fekvőbeteg ellátás szünetel.

A szakellátási betegutak átszervezésén túl azt is írták ugyanakkor, hogy hétköznapokon folyamatosan biztosított a sebészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása az orosházi kórházban.

Azon betegek, akiknek egészségi állapota megengedi, pénteken 16 óráig hazamehetnek. Akiknek hétvégén is szükségük van szakellátásra, a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira kerülnek áthelyezésre.

A békéscsabai Dr. Réthy Pál Tagkórházba kerülnek az orosházi, csorvási, békésszentandrási és szarvasi betegek. A gyulai Pándy Kálmán Tagkórházba kerülnek a betegek Battonyáról, Békéssámsonról, Csanádapácáról, Gerendásról, Gádorosról, Kardoskútról, Kaszaperről, Magyarbánhegyesről, Medgyesbodzásról, Mezőhegyesről, Mezőkovácsházáról, Nagybánhegyesről, Nagyszénásról, Pusztaföldvárról, Tótkomlósról és Végegyházáról.

A változás nem érinti a sebészeti szakrendelést – írta az orosházi kórház, hozzáfűzve, hogy a kórházban ezzel egyidőben növelik az egynapos sebészeti műtétek számát.

Szeptember 4-étől a békéscsabai tagkórházban nem működik hétvégenként a gyermek fekvőbeteg-ellátás, onnan a betegek a gyulai tagintézménybe kerülnek – közölte korábban a vármegyei központi kórház.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink