Átvette díszpolgári címét Martonosi György

A múlt héten méltó körülmények között adták át Dr. Martonosi Györgynek a „Maroslele Díszpolgára” címet, valamint Gazdag Istvánnak a „Maroslele Községért” címet. Kitüntetésükről a képviselő-testület még szeptemberben döntött. Az elismeréseket a Lelei Napok keretein belül szerették volna átadni, de sajnos azon nem tudtak részt venni.

Köszöntőjében Drimba Tibor polgármester elmondta, a két kitüntetettel 2014-ben került először munkakapcsolatba, amikor önkormányzati képviselőnek választották. ,,Szorgalmukat, tenni akarásukat és teherbírásukat már akkor is láthattam, de azt, hogy a munka és az eredmények mögött milyen nehézségek rejlenek, azzal csak most szembesültem, amióta vezetője lettem Maroslelének” – fogalmazott. Kifejtette, óriási felelősség egy önkormányzatot vezetni, jobbá tenni a települést, ehhez elengedhetetlen a jó vezetői meglátás, összhang a testülettel, a munkatársakkal és alázat a település iránt – ez mind jellemző Dr. Martonosi Györgyre.

A Maroslelei Polgárőr és Tűzoltó Egyesület gyakorlatilag egybeforrt Gazdag Istvánnal és családjával – ők alapították. Nem múlt el rendezvény nélkülük, balesetnél vagy elemi kárnál biztosították a helyszínt, a helyi kulturális életben szerepet vállaltak, adományokat gyűjtöttek és segítenek rászorulóknak, védik a helyi gazdák területeit, a migráns válság kezdetekor és azóta is meghatározó szerepet vállalnak településünk és lakosaink védelme érdekében – sorolta Drimba Tibor. Mindezt önzetlenül és ellenszolgáltatás nélkül teszik, Gazdag István pedig 30 évig bizonyított az egyesület vezetőjeként.

(Fotók: Maroslele Község Önkormányzata)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

📺 Az OTP bankautomatát telepít Kiszomborra

Az OTP már biztos jön, a szerződést aláírtuk, a helyszínbejárás megtörtént – árulta el Szirbik Imre polgármester a keddi testületi ülésen. Kiszomboron ősszel zárt be a Takarékbank és az ATM-et sem üzemeltette tovább.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink