📺 ,,Az állami gondozottak is ugyanolyan emberek, mint a többiek”

A makói Erdei Norbert állami gondozottként nőtt fel. Életét a napokban megosztotta a Szent Lőrinc utcai lakásotthonban élőkkel és dokumentumfilm is készül róla, melyben bemutatja, hogy állami gondozottként mit tudott elérni.

Erdei Norbert január 16-án kapott meghívást kapott a makói Szent Lőrinc utcai lakásotthonba, hogy tartson előadást. Rajta kívül még két volt állami gondozott társa beszélt az ott lakóknak. Próbálták megértetni velük, hogy az állami gondozottaknak is van helye, ők is ugyanolyan emberek, mint a többiek. Hiszen sokszor úgy érzik az állami gondozottak, – azok is, akik már kikerültek az otthonból, – hogy ki vannak rekesztve a társadalomból. Ezt próbálták elmondani nekik, hogy ők is ugyanolyan értékű emberek.

– Tény és való, hogy az állami gondozottaknak többet kell bizonyítaniuk. Amikor én is kikerültem, úgy éreztem, hogy lekezelően bántak velem, nem úgy fogadtak el. Viszont van élet számunkra is, csak meg kell ragadni az alkalmakat – fogalmazott oldalunknak Norbi. A beszélgetést rögzítette videóra, a címe: Más szemmel a nagyvilágban.

Elmondta a gyermekeknek, hogy ő hogyan indult, mi történt az életében. Úgy vette észre, a fiataloknak tetszett az előadás. Ennek lesz folytatása, az ópusztaszeri lakásotthonba hívták.

Elmondása szerint pár évvel ezelőtt nem tudott volna beszélni az életéről, de mostmár igen. Lesz egy dokumentumfilm is, 88 perc az életemből címmel. Ez bemutatja Norbi egy hétköznapját, beszél magáról, bemutatja az életét, azt, hogy állami gondozottként mit tudott elérni.

A fiatelember 37 éves lesz márciusban, Makón lakik saját otthonában és a DUOCOR Ipari Bt.-nél dolgozik, ahol végtermékeket szerel össze.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink