Az Állami Számvevőszék szabálytalanságot talált az ásotthalmi iskolánál

Nyolc mezőgazdasági szakképző iskola ellenőrzésénél talált súlyos szabálytalanságokat és hiányosságokat az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely kezdeményezte az egyik budapesti iskola állami támogatásának felfüggesztését is.

Állami Számvevőszék 2019. október 30-án nyolc agrárszakképző iskola ellenőrzését fejezte be. Ezek: a budapesti székhelyű AM Közép-magyarországi Agrárszakképző Központ, Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium; a kaposvári Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola; a nyíregyházi Lippai János Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola; a Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium; a nagykátai Damjanich János Gimnázium és Mezőgazdasági Szakképző Iskola; a baktalórántházai Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium; a péceli Fáy András Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium; a Csongrád megyei Ásotthalmon működő a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. A nyolc mezőgazdasági szakképző iskola irányító szerve az Agrárminisztérium.

A közlemény szerint az agrárszakképző intézmények nem biztosították a nemzeti vagyonnal való átlátható, elszámoltatható gazdálkodást, továbbá nem voltak védve a korrupcióval szemben a 2016–2017 közötti időszakban.

Mivel az Agrárminisztérium Közép-magyarországi Agrárszakképző Központ, Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumnál a törvényes gazdálkodás alapvető feltételei sem voltak biztosítottak, az ÁSZ kezdeményezte a budapesti intézmény államháztartásból származó támogatása folyósításának felfüggesztését.

Az ellenőrzött mezőgazdasági szakképző iskolák irányító szerve az agrártárca – tették hozzá.

A számvevőszék 70 javaslatot tett a feltárt szabálytalanságok, hiányosságok megszüntetésére, illetve kijavítására az iskolák igazgatóinak, akiknek a megállapítások és javaslatok alapján 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

(MTI nyomán)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Több órás a várakozás Röszkén és Csanádpalotán

A Röszke autópálya-határátkelőhely mellett, megnövekedett a várakozási idő a Csanádpalota autópálya-határátkelőhely belépő oldalán is a személyforgalomban. Célszerű a közúti átkelőket igénybe venni – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Covidban elhunyt egy háromgyermekes mórahalmi mentős

Mindössze 47 évesen hunyt el koronavírus-fertőzésben november 17-én Hatvani Balázs mórahalmi mentős, aki a járvány alatt mindvégig a frontvonalban küzdött. Feleségét és három gyermekét hagyta hátra, akik kilátástalan helyzetbe kerültek azzal, hogy elveszítették az édesapát. 

Tovább olvasom »