Az őszi választások elcsalása miatt aggódik a Jobbik, az NVI informatikai átvilágítását követeli

Talán nem indokolatlanul.

A Jobbik a Nemzetbiztonsági Bizottság elé vinné a T-Systems felvásárlásának ügyét a cég korábbi adatszivárgásai és a mostani, Fidesz-közeli akvizíció miatt. A párt azt is kezdeményezi, egy független szakértői csoport világítsa át a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszerét. A Nemzeti Választási Iroda honlapján szereplő szerződések között az is megtalálható, hogy 750 millió forintért ugyanennek a cégnek kell a 2019-es önkormányzati választások során is kiemelt szinten biztosítania az informatikai adatokat. 2017-ben a T-Systems nem vizsgázott túl jól az érzékeny állampolgári adatoknak a megóvásában. Akkor a BKK e-jegyrendszerének fejlesztését végezte a T-Systems, és közel 3500 felhasználó személyes adatai szivárogtak ki

– közölte sajtótájékoztatón Bencsik János, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Már tízezren regisztráltak ellenzéki szavazatszámlálónak jövőre

Már tízezren regisztráltak szavazatszámlálónak a Tiszta Választásokért Alapítvány 20k22 programjában. További tízezer önkéntesre még szükség van ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásokon az ország 3200 településének minden szavazókörében legyen két, nem kormánypárti delegált – közölte az alapítvány néhány napja.

Tovább olvasom »